Enige tijd geleden besteedden we al aandacht aan een unieke handwerkwinkel in Noordgouwe. Mo & More  is onder invloed van Monique Dalebout aan het uitgroeien tot een wel heel aparte handwerkwinkel. De laatste tijd organiseert zij ook regelmatig workshops. Deze worden druk bezocht en met enthousiasme ontvangen.

Mo & More, groter dan je denkt

Vanaf volgend jaar gaat Monique het aantal workshops uitbreiden.

Sokken breien

Nu daagt zij u uit om zowel voor mannen als vrouwen de meest spetterende sokken in alle voetmaten te breien. Of je nu breimeester bent of er nog geen touw aan vast kunt knopen. Iedereen kan het,. Alles wat u nodig heeft wordt u ter plekke aangeboden.

Wim Vandereyken.

Tal van soorten garens en een gezellige ambiance

Wim Vandereyken, Mr. Knitbear, is werkzaam als onderwijzer in het Belgische Houthalen. Om zijn leerlingen meer motorische vaardigheden bij te brengen besloot hij hen breiles te gaan geven. Maar het breivirus kreeg hem in haar macht. Hij ontwikkelde zich tot breispecialist en ontwierp de meest leuke en bijna ondenkbare patronen.

Dennis van den Brink

Dennis van den Brink werkte in de reclamewereld als grafisch ontwerper. Een hectisch beroep dat bol staat van de stress en presteren als motto heeft. Hele dagen zat hij voor een beeldscherm en ’s avonds na thuiskomen kroop hij voor ontspanning op de bank weer voor de beeldbuis. Er was nauwelijks tijd voor echte ontspanning. Dennis ging op zoek.

Via het maken van legpuzzels en na een periode van origami kwam hij tot de slotsom dat hij ook hierin zijn creativiteit niet kwijt kon. Door een toeval kwam hij, via een boekje over popjes en beestjes haken, in aanraking met de kunst van het haken. En Dennis was vertrokken.

Hij begon te haken en later eigen patronen te ontwerpen. Via social media en het publiceren van maar liefst acht boeken werd Dendennis, zoals hij zich ging noemen, een bekend fenomeen.

Wim en Dennis, een creatief duo

Mr. Knitbear en Dendennis

Dendennis en Mr. Knibear ontmoetten elkaar enige jaren geleden. Wim ging de haakpatronen voor de boeken van Dendennis vooraf uittesten. Tijdens een meeting waarop Lang Yarns garens werden voorgesteld besloot Dendennis ook te gaan breien. Iets wat hij nog nooit had gedaan. Daarop ontstond een geweldige samenwerking. Mr. Knitbear leerde Dendennis breien. Dendennis ontwierp breipatronen en Mr. Knitbear schreef de technieken en steken hiervoor op simpele en begrijpelijke manier.

 

Vrolijke Sokken Breien

Het resultaat is een geweldig boek; ‘Vrolijke sokken breien’. Het dynamische duo zet z’n beste beentje voor om er een creatieve draai aan te geven – gepaard met een gezonde dosis humor. Sokken om blij van te worden: geen geitenwollensokken, maar vrolijke kleurrijke motieven zoals ijsjes en avocado’s of een stoere doodskop met uitdagende teksten.
Kortom, te leuk om te verstoppen onder een broekspijp.

Het vrolijkste breiboek

Een winkel met wolbeleving en meer!

Monique Dalebout staat bekend om haar andere manier van ondernemen. Ze verkoopt een prachtige collectie van de meest verschillende garens. Iedere donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur en iedere vrijdagmiddag van 13.30 – 17.00 uur is er brei- en haakcafé. Hier krijgt u tijdens een gezellig samenzijn met andere mensen uitgebreid advies en hulp. Daarnaast organiseert zij regelmatig workshops.

Aparte sokken breien

Het is Monique gelukt om Dendennis en Mr. Knibear te strikken om een Meet & Greet te verzorgen waarbij u alles leert over sokken breien.
Op zaterdagmiddag 25 januari 2020 komen beide heren naar Mo & More. Hoe de middag er uit gaat zien, dat blijft nog even een verrassing. Voor de Meet & Greet kunt u terecht in de wolwinkel van Monique tussen 13:00 en 15:00 uur.

Sokken, maar dan anders

 

Om vooraf kennis te maken met dit humoristische stel, kunt u het boek ‘Vrolijke Sokken Breien al vast bestellen via de webshop van Mo & More.

Maak kennis met een andere manier van sokken breien en  noteer deze middag al vast in uw agenda. U zult hier zeker geen spijt van krijgen.

 

U vindt Mo & More aan de Brouwerijstraat 18, 4317 AC Noordgouwe, Telefoon 06 51 26 70 70  – info@mo-and-more.nl
Voor gratis deelname moet u wel vooraf even aanmelden via de bovengenoemde webshop.