Op 25 januari was er een Meet & Greet met twee bijzondere mannen in Noordgouwe. Bij Mo & More, een bijzonder leuke en uitgebreide handwerk- en breiwinkel verschenen de schrijvers van een boek. Natuurlijk zijn er veel mannen die een boek schrijven. Maar Mr. Knitbear en Dendennis schrijven brei- en handwerkboeken.

Mr. Knitbear en Dendennis tijdens hun signeersessie

 

Veelzijdig

Vanwege het veelzijdige karakter van Mo & More was er al snel een afspraak gemaakt tussen beide heren en Monique Dalebout,   de initiatiefneemster en eigenaresse van deze aparte breiwinkel. Mr. Knitbear en Dendennis kwamen naar Noordgouwe om een workshop ‘sokken breien’ te verzorgen. Ook presenteerden ze hun nieuwste boek ‘Vrolijke Sokken Breien’.

Een gezellige drukte

Groot succes

En het was een succes. Niet alleen tientallen vrouwen, maar ook mannen bezochten de Meet & Greet. In een gezellige ambiance, onder het genot van verse koffie en heerlijke cake, vergaapten de gasten aan de uitgebreide collectie van breigarens. Er werd amicaal gedebatteerd over de werkstukken die de bezoekers op dat moment zelf al onder handen hadden en, voor zover nog niet bekend, kennis gemaakt met de techniek van het sokken breien waarbij Mr. Knitbear en Dendennis hun vaardigheden en hun verschillende technieken met veel enthousiasme met de gasten deelden.

 

Vrolijk samenzijn en genieten van de uitleg

Advies

Daarbij verdient Monique Dalebout een extra compliment. Ze was niet alleen de perfecte gastvrouw. Maar ook vond ze nog alle tijd om technieken uit te leggen en advies te geven bij kiezen van materialen en  naalden. Van rondbrei tot haaknaalden. En die keuze is bijna onbeperkt.

Mo & More is een ideale ontmoetingsplaats voor mensen die een hobby zoeken en andere mensen te ontmoeten.

Mo & More organiseert regelmatig workshops. Om er maar een paar te noemen;

Alle tijd voor vakkundig advies

Wol Spinnen

Op dinsdagmiddag 4 februari 2020 bent u tussen 13.30 en 16.30 uur van harte welkom om te komen spinnen. Als u hiervan in bezit bent, neem dan uw eigen spinnewiel en materiaal mee en schuif gezellig aan!
Ook als u het spinnen eens zelf wilt uitproberen is dit een gelegenheid. Meld u tijdig aan dan zorgt Mo & More dat er een spinnewiel voor u klaar staat.

 

Op maandagavond 17 februari 2020 van 19.00 – 21.00 uur organiseert de workshop breien op de rondbreinaald gepland. Tijdens deze workshop leert u de basisvaardigheden van het breien op de rondbreinaald, continentaal. Zowel heen en weer breien als rondbreien. Tijdens deze workshop oefenen u met boordpatroon, recht breien, averecht breien en het breien met de magic loop.

 

 

Fair Isle

Op woensdagavond 11 maart 2020 starten Mo & More om 19.00 uur met het Fair Isle breien.

Kenmerken van het Fair Isle breien zijn:
– Er wordt in het rond gebreid op de rondbreinaald of naalden zonder knop
– Er wordt alleen recht gebreid
– Er wordt met twee kleuren gebreid (basis en inbreikleur)
– Er kan gebruik gemaakt worden van een knipbies

De kosten voor deze workshops bedragen, inclusief materiaal € 25,00. Zelf meebrengen of verkrijgbaar in de winkel. Voor de workshop rondbreinen, een rondbreinaald 4 mm, lengte 80, 100 of 120 cm.

Voor de workshop Fair Isle, neem zelf breinaalden 4/4,5 mee. Deze zijn eventueel ook in de winkel aan te schaffen.

Wilt u andere technieken leren kennen? Laat het weten!

Voor alle workshops geldt: minimaal 5 deelne(e)m(st)ers

Aanmelden van en info over workshops: info@mo-and-more.nl

Daarnaast kunt u bij Mo & More terecht om gezellige brei uren te beleven met gelijkgestemde zielen die samen met andere breisters een paar genoeglijke uurtjes door willen brengen. De zijn:

Donderdag: 13.00-17.00 uur en in de ‘even’ weken van 19.00-21.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 12.00 uur en 13.00-17.00 uur
Zaterdag: 10.00-14.00 uur

U  vindt Mo & More aan de Brouwerijstraat 18
4317 AC  Noordgouwe – 06 51 26 70 70/

Voor meer informatie, bezoek de website.