De winter begint zich al te melden, hoewel we nog steeds een prachtige herfst hebben. Toch zijn de voorbereidingen voor Middelburg-Winterstad al in volle gang.

 

Heerlijk verwarmde terrassen

Heerlijk verwarmde terrassen

Feestelijk centrum

Feestelijk centrum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat staat er allemaal op het programma?

* Op 23 november start de opbouw van de ijsbaan. Die gaat op 28 november open. De officiële start van Winterstad is 1 december.

* De horeca mag vanaf die week in principe ook gaan bouwen aan de winterterrassen en de tenten. De verwachting is dat veel zaken dat ook zullen doen. Dit jaar mogelijk meer zaken dan in voorgaande jaren. Brasserie De Huifkar Middelburg doet ook mee en buurtjes Markt 21 mogelijk ook.

De stad bekijken van grote hoogte - Foto commons.wikimedia.org.

De stad bekijken van grote hoogte – Foto commons.wikimedia.org.

 

 

 

 

* Een hele leuke aanvulling: van 21 t/m 30 december staat achter de ijsbaan een reuzenrad. Dat is hetzelfde rad dat ook op City of Dance weekend stond. Alle horecazaken die dat willen kunnen kortingsmuntjes voor hun klanten krijgen, dan is een ritje niet 4 maar 3 euro.

* De ijsbaan wordt ook 50 vierkante meter groter dan voorheen. Die extra meters worden benut voor uitbreiding van de curlingbaan, die naar de schaduwkant van de Markt wordt verplaatst. Die baan wordt nu ook overdekt en wordt overdag gebruikt als krabbelbaantje voor de allerkleinsten.

Curling, een sport in opkomst

Curling, een sport in opkomst

* Er zijn ook weer allerlei evenementen. Uiteraard weer de grote ontmoetingsdag met ‘Wij zijn het kerstpakket’, op 14 december (zie wijzijndestad.com/verhalen/wij-zijn-het-kerstpakket/).

* Op 15 december is er een grote spektakeldag vanuit de KNSB, omdat de Middelburgse ijsbaan een zogenoemde A-Baan is (een van de 10 in Nederland). Met Croky-ijsbikes, een kok die bekend is van TV, de instructiestoel van Sven Kramer en nog veel meer.

 

 

 

 

* Op 17 december is er een ontmoetingsdag voor bewoners van alle Middelburgse huizen van SVRZ. Op 23 december een Silent Ice Disco.

* In de week na de kerstvakantie is er nog een ijssportweek, met heel veel clinics, van kunstrijden tot shorttrack.

En er gebeuren uiteraard niet alleen dingen op de Markt. Dáár gaan we in de komende weken vast ook nog meer van horen.

 

Bron: Wij zijn de Stad