Dit jaar begint Concert at Sea (CAS) al op donderdag. In eerste instantie is de eerste dag voor de bewoners van Schouwen-Duiveland. Dat heeft alles te maken met het 65-jarig bestaan van de Stichting Renesse.

De drijvende kracht, Bløf

De drijvende kracht, Bløf

Vijftien jaar geleden vroeg de Stichting Renesse aan de Zeeuwse band Bløf een concert te geven in verband met het 50-jarig bestaan van de stichting. Dat hier iets zo groots uit zou voortkomen als het CAS kon toen niemand voorspellen. Dit festival op een unieke locatie is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende festivals van ons land.

Concert at Sea

Concert at Sea

 

Op donderdag 28 juni viert de Stichting Renesse haar 65ste verjaardag. De Stichting Renesse is een organisatie die met de opbrengsten uit haar commerciële exploitaties en haar beleggingen ‘goede doelen’ op Schouwen-Duiveland ondersteunt. De Stichting Renesse bezit gronden, gebouwen en effecten. De Stichting financiert haar activiteiten met de opbrengsten van deze beleggingen. Kortom de winsten die de Stichting maakt komen ten goede aan de inwoners van Schouwen-Duiveland.

Danny Vera - Foto Paul Luberti - wikiportret.nl,

Danny Vera – Foto Paul Luberti – wikiportret.nl,

Om reden van die verjaardag is er dit jaar een extra dag toegevoegd aan CAS. De bewoners van het eiland kunnen genieten van korting en voorrang bij de kaartverkoop. De Schouwen-Duivelanders krijgen een week om kaarten aan te schaffen voor € 23,50. Eén week later start de landelijke voorverkoop en kosten tickets € 43,50.

 

Concert at Sea is dit jaar grootser dan ooit. Op donderdag wordt begonnen met optredens van Zeeuwse grootheden zoals het Zeeuws Orkest samen met Bløf, Racoon en Danny Vera.

 

Voor de dagen die daarop volgens is de line-up deels bekend. De grootste publiekstrekkers zijn natuurlijk Sting en Alanis Morisette. Maar ook aan Nederlands talent wordt niet voorbijgegaan. Het optreden van Miss Montreal springt er nu al uit.

Sting

Sting

Concert at Sea is een echte internationale bestemming geworden. Elk jaar wordt het aantal mensen dat er voor kiest om een paar heerlijke dagen in Zeeland door te brengen groter. Ze komen eerder of blijven langer. Ze slapen op een van de vele campings of boeken in de overvloedig aanwezige bungalowparken.

Alanis Morisette

Alanis Morisette

Concert at Sea is elk jaar op zoek naar andere manieren om respect op te brengen voor het milieu. Bekers worden ingezameld en gerecycled. T-shirts welke te koop worden aangeboden zijn klimaatneutraal gefabriceerd en het bijzonder lekkere eten en drinken is voor het grootste deel biologisch.

Miss Montreal

Miss Montreal

Laat dit groots opgezette en geweldige festival daarom niet aan u voorbijgaan en koop uw tickets op tijd. Beleef samen met Schouwen-Duiveland een groots weekend.

Bron en voor tickets en boekingen, kijk hier.