Dit jaar viert GraauwRock haar 20-jarig bestaan. Het festival is dit jaar voor het eerst uitgebreid met GraauwRock voor Specials. Wat een mooi initiatief!!!

GraauwRock voor Specials

We staan eerst even stil bij GraauwRock voor Specials. Stichting ’t Huus bezocht gedurende een aantal jaren met haar cliënten een muziekfestival in Limburg. Om praktische en financiële redenen werd dat niet langer uitvoerbaar. Er werd gezocht naar een andere mogelijkheid.

GraauwRock voor Specials werd uiteindelijk een samenwerking tussen Stichting ’t Huus Stichting GraauwRock. Door de bundeling van kennis, expertise en ervaring van beide organisaties op het gebied van organiseren, faciliteren en verzorgen wordt het een onvergetelijk festival voor mensen met een beperking. Naast muziek zal er ook voldoende ruimte zijn voor  ander vermaak, waaronder spelletjes, schminken en knutselen.

Wat een prachtig initiatief. Op naar 20 edities zoals de grote broer. Chapeau!!!

Wolter Kroes-foto Paul Luberti - httpscommons.wikimedia.org

Wolter Kroes-foto Paul Luberti – httpscommons.wikimedia.org

Wolter Kroes

De eerste hoofdact voor GraauwRock voor Specials is Wolter Kroes. Hij zal samen met zijn band optreden op de eerste editie van deze speciale GraauwRock. GraauwRock Specials vindt plaats op woensdag 29 mei. Kroes is al enige decennia een van de meest optredende artiesten van Nederland.

Hij heeft in het hele land een ongekende populariteit opgebouwd. Met bekende hits als ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ en ‘Viva Hollandia’ staat Wolter garant voor een groot feest. In 2019 zit hij 30 jaar in het vak. Hij geniet van het terugdenken aan zijn carrière, maar is allerminst om het rustig aan te doen.

Naast Wolter Kroes zal ook rapper Bustaflax op het podium verschijnen.

Racoon

Racoon

Racoon

Een dag later, op donderdag 30 mei, barst het andere feest los. Als hoofdact is onze eigen Zeeuwse Racoon aangetrokken.

Deze groep met haar melodieuze singer songwriter repertoire waarin een hoofdrol is weggelegd voor de akoestische gitaar, bestaat al sinds 1997 en heeft tal van hits gemaakt. Daaronder Love you More, No Mercy en het Nederlandstalige ‘Oceaan’. Racoon behoeft verder geen aanbeveling.

 

Wulf - Foto Dennis Kieboom -httpscommons.wikimedia.org

Wulf – Foto Dennis Kieboom -httpscommons.wikimedia.org

 

Wulf

Naast Racoon treedt Wulf aan. Wulf was verleden jaar al te beluisteren op GraauwRock. Hij komt nu dus op herhaling. In 2018 was zijn muziek niet van de radio weg te krijgen. Met hits als ‘Mind Made Up’, ‘All Things Under The Sun’ en ‘Swtiching Gears’ is zijn muzikaliteit bevestigd. 2018 is voor Wulf het jaar van de grote doorbraak geworden. Dit jaar ziet zijn langverwachte debuutalbum het licht.

 

 

 

The BlueBirds

The BlueBirds

 

The BlueBirds

Drie van Nederlands beste zangeressen bundelden hun krachten en vormden samen in het nieuwe countrytrio The BlueBirds.

Elske DeWall, Krysti en Rachél Louise demonstreren hun muzikale kwaliteiten in het nieuwe trio The BlueBirds. Hun besluit tot deze stap was hun gezamenlijke liefde voor de originele Amerikaanse muziek. Dat bleek een gouden greep!

 

 

 

Handsome Poets

Handsome Poets

 

Handsome Poets

 

Van een handrem heeft Handsome Poets nooit gehoord. De band is altijd in beweging. Niet alleen vanwege de uiterst dansbare Indiepop en de energieke live shows. De groep heeft sinds haar oprichting geen seconde stil gezeten. In januari 2010 verscheen het voor de film Chance opgenomen nummer ‘Blinded’ als single, welke door de landelijke stations werd opgepikt en de band veel publiciteit opleverde.

 

In 2012 verscheen hun twee klapper; ‘Sky on Fire’. Tijdens de Olympische Spelen in London werd het nummer gebruikt als introductie voor het NOS programma London Late Night. Daarmee was hun naam voergoed gevestigd.

Handsome Poets komt hun 10 jarig bestaan uitbundig vieren op het 20 jarig bestaan van GraauwRock.

Binnenkort volgen er nog meer namen,  zowel voor GraauwRock als voor GraauwRock voor Specials.

Kaartverkoop.

De kaartverkoop voor beide evenementen is gestart via de website. Hier kunt u ook het laatste nieuws volgen. De voorverkoop adressen worden medio februari bevoorraad.

Bent u liefhebber van muziekfestivals? Dan mag u deze jubileumeditie van GraauwRock zeker niet missen.