Dit jaar viert GraauwRock haar 20-jarig bestaan. Het festival is dit jaar voor het eerst uitgebreid met GraauwRock voor Specials. Wat een mooi initiatief!!!

GraauwRock voor Specials

We staan eerst even stil bij GraauwRock voor Specials. Stichting ’t Huus bezocht gedurende een aantal jaren met haar cliënten een muziekfestival in Limburg. Om praktische en financiële redenen werd dat niet langer uitvoerbaar. Er werd gezocht naar een andere mogelijkheid.

GraauwRock voor Specials werd uiteindelijk een samenwerking tussen Stichting ’t Huus Stichting GraauwRock. Door de bundeling van kennis, expertise en ervaring van beide organisaties op het gebied van organiseren, faciliteren en verzorgen wordt het een onvergetelijk festival voor mensen met een beperking. Naast muziek zal er ook voldoende ruimte zijn voor  ander vermaak, waaronder spelletjes, schminken en knutselen.

Wat een prachtig initiatief. Op naar 20 edities zoals de grote broer. Chapeau!!!

Wolter Kroes-foto Paul Luberti - httpscommons.wikimedia.org

Wolter Kroes-foto Paul Luberti – httpscommons.wikimedia.org

Wolter Kroes

De eerste hoofdact voor GraauwRock voor Specials is Wolter Kroes. Hij zal samen met zijn band optreden op de eerste editie van deze speciale GraauwRock. GraauwRock Specials vindt plaats op woensdag 29 mei. Kroes is al enige decennia een van de meest optredende artiesten van Nederland. Hij heeft in het hele land een ongekende populariteit opgebouwd. Met bekende hits als ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ en ‘Viva Hollandia’ staat Wolter garant voor een groot feest. In 2019 zit hij 30 jaar in het vak. Hij geniet van het terugdenken aan zijn carrière, maar is allerminst om het rustig aan te doen.

Naast Wolter Kroes zal ook rapper Bustaflax op het podium verschijnen.

Racoon

Racoon

 

Racoon

Een dag later, op donderdag 30 mei, barst het andere feest los. Als hoofdact is onze eigen Zeeuwse Racoon aangetrokken.

Deze groep met haar melodieuze singer songwriter repertoire waarin een hoofdrol is weggelegd voor de akoestische gitaar, bestaat al sinds 1997 en heeft tal van hits gemaakt. Daaronder Love you More, No Mercy en het Nederlandstalige ‘Oceaan’. Racoon behoeft verder geen aanbeveling.

Wulf - Foto Dennis Kieboom -httpscommons.wikimedia.org

Wulf – Foto Dennis Kieboom -httpscommons.wikimedia.org

 

Wulf

Naast Racoon treedt Wulf aan. Wulf was verleden jaar al te beluisteren op GraauwRock. Hij komt nu dus op herhaling. In 2018 was zijn muziek niet van de radio weg te krijgen. Met hits als ‘Mind Made Up’, ‘All Things Under The Sun’ en ‘Swtiching Gears’ is zijn muzikaliteit bevestigd. 2018 is voor Wulf het jaar van de grote doorbraak geworden. Dit jaar ziet zijn langverwachte debuutalbum het licht.

 

 

 

The BlueBirds

The BlueBirds

The BlueBirds

Drie van Nederlands beste zangeressen bundelden hun krachten en vormden samen in het nieuwe countrytrio The BlueBirds.

Elske DeWall, Krysti en Rachél Louise demonstreren hun muzikale kwaliteiten in het nieuwe trio The BlueBirds. Hun besluit tot deze stap was hun gezamenlijke liefde voor de originele Amerikaanse muziek. Dat bleek een gouden greep!

 

 

 

Handsome Poets

Handsome Poets

 

Handsome Poets

Van een handrem heeft Handsome Poets nooit gehoord. De band is altijd in beweging. Niet alleen vanwege de uiterst dansbare Indiepop en de energieke live shows. De groep heeft sinds haar oprichting geen seconde stil gezeten. In januari 2010 verscheen het voor de film Chance opgenomen nummer ‘Blinded’ als single, welke door de landelijke stations werd opgepikt en de band veel publiciteit opleverde. In 2012 verscheen hun twee klapper; ‘Sky on Fire’. Tijdens de Olympische Spelen in London werd het nummer gebruikt als introductie voor het NOS programma London Late Night. Daarmee was hun naam voergoed gevestigd.

 

Handsome Poets komt hun 10 jarig bestaan uitbundig vieren op het 20 jarig bestaan van GraauwRock.

Binnenkort volgen er nog meer namen,  zowel voor GraauwRock als voor GraauwRock voor Specials.

Voorafgaand…

Een van de optredende acts is de winnaar van de bandbattle “The Road To GraauwRock”. “The Road To” is een zoektocht naar jong talent. Met hulp van Poppunt Zeeland, Steenworp, VI.be, Musicfrom, Festivalinfo en diverse andere kanalen zijn we op zoek naar dit jonge talent.

De voorselectie wedstrijd wordt gehouden op de sportvelden van vv Graauw (Hulst) op woensdag 29 mei. ’t Ekken gaat open om 19:00 uur. De eerste acts zullen spelen vanaf 20:30 uur. Toegang is gratis!

De bands treden op het podium in de feesttent op.

Een jury zal de beste band selecteren uit de deelnemers.

..de lange weg naar succes

..de lange weg naar succes is the Road to Graauwrock

 

Prijzen voor deze selectiewedstrijden:

1e prijs         Optreden tijdens Graauwrock (30 mei 2019) met een gage van € 300,–

2e prijs         € 250,– en toegangskaarten Graauwrock voor bandleden

3e prijs         € 250,– en toegangskaarten Graauwrock voor bandleden

4e en volgende prijs  toegangskaarten Graauwrock voor bandleden

Inschrijving

Uit de bands die zich aanmelden wordt een voorselectie gemaakt welke vervolgens door een team van muziekkenners verder wordt verfijnd tot er uiteindelijk 6 gegadigden overblijven.

De winnaar van Steenworp wordt aan deze 6 toegevoegd. Zo strijden er op 29 mei uiteindelijk zeven bands om het laatste plaatsje in de line up van GraauwRock.

Aanmelden en verdere info via theroadto@graauwrock.nl en www.graauwrock.nl

Kaartverkoop.

De kaartverkoop voor beide evenementen is gestart via de website. Hier kunt u ook het laatste nieuws volgen. De voorverkoop adressen worden medio februari bevoorraad.

Bent u liefhebber van muziekfestivals? Dan mag u deze jubileumeditie van GraauwRock zeker niet missen.