Aan het einde van de vorige eeuw besloot een groep vrienden uit IJzendijke een klein festival te organiseren. Het festival, dat eigenlijk begon als een uit de hand gelopen tuinfeest, groeide in de daarop volgende jaren uit tot een druk bezocht, intiem en gezellig festival met ongeveer 900 bezoekers. Bekende namen traden op zoals Gorki, Betty Serveert en De Mens.

Maar het bestuur kon geen opvolging vinden. Om die reden was de editie vann 2003 voorlopig de laatste. Het festival verdween van de Zeeuwse agenda.

Maar het restte een leegte. Totdat: in 2013 een jonge groep vrijwilligers besloot WeitjeRock nieuw leven in te blazen. Dat WeitjeRock niet vergeten was bleek uit het feit dat in dat jaar meer dan 1.000 bezoekers het festival bezochten.

De nieuwe organisatoren gaan planmatig te werk maar koesteren hun ambities. WeitjeRock is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een intiem muziek- en kleinkunstfestival. Het vindt elk jaar plaats op de laatste zaterdag van juli in de polder bij IJzendijke. Iedere keer worden de bezoekers verrast met opzienbarende acts in een knusse ambiance. Hier ontdek je talentvolle acts, maar ook gevestigde namen hebben hun weg naar WeitjeRock gevonden.

Tevreden en zich vermakende bezoekers

Tevreden en zich vermakende bezoekers

Al die energie en het vele werk van de nieuwe organisatoren bleken niet voor niets. In het jaar van de opstart (2013) werd WeitjeRock beloond met de internationale festivalnominatie “Best New Festival”.

Een jaar later kwam daar een Europese nominatie voor “Best Small Festival” overheen. Kortom, WeitjeRock is een garantie voor kwaliteit.

Op de 10de editie die op 29 juli 2017 plaats vindt gaat de organisatoren uit van 4.000 bezoekers. Dat streven is reëel. De 9de editie werd door 2.500 mensen bezocht en was daarmee helemaal uitverkocht.

Nu gaat, volgens de organisatie, groei niet boven kwaliteit. “Maar omdat we in 2016 veel ‘nee’ moesten verkopen, willen we nu meer mensen de kans geven te genieten”.

Voor kinderen een ECHT feest

Voor kinderen een ECHT feest

Er wordt voor de jubileum editie gezorgd voor een groter en gevarieerder aanbod aan etenskraampjes. Tevens wordt er meer aandacht besteedt aan de kinderen. De organisatie had voor de 9de editie voor het eerst een tent met daarin activiteiten en optredens voor kinderen. Die kindertent wordt groter en er komt meer diversiteit. Bovendien is de toegang hier gratis.

Voor de jubileumeditie wordt ingezet op een topact als headliner, een naam die iedereen kent en aanspreekt. Deze zal later worden bekend gemaakt

De kaartverkoop begint op 2 januari. Zorg dat je er op tijd bij bent. Bij 4.000 kaarten is op echt op.

Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van de jongste ontwikkelingen, kijk hier: