Het 777-jarig bestaan van Nieuwerkerk in 2010 was voor Nieuwerkerk een reden om eens groots uit te pakken. De Stichting Nieuwerkerk Bruist organiseerde een groots feest waaraan iedereen deel kon nemen. Dit feest werd als zo aangenaam gesmaakt dat het een jaarlijks terugkerend evenement werd.

Metamorfose

Metamorfose

Dit jaar, al weer voor de achtste keer, staat in het weekend van 29 en 30 juni en 1 juli Nieuwerkerk Bruist op de agenda. Er zijn tal van activiteiten voor groot en klein. Er zijn in de loop der jaren activiteiten ontstaan die niet meer weg zijn te denken uit het programma. Denk daarbij aan de dikke banden race. Kinderen (volwassenen mogen ook) kunnen zich laten transformeren in een kat, leeuw of clown. Wie wordt kampioen bolus eten of maakt de mooiste cupcakes?

Kampioen boluseten?

Kampioen boluseten?

De schietvereniging heeft de editie van ‘Nieuwerkerk Bruist’ in 2016 als zo positief ervaren dat ze ook dit jaar weer acte de préséance geeft en ook het ringsteken voor trekkers staat op het programma.

Heerlijk genieten in Nieuwerkerk

Heerlijk genieten in Nieuwerkerk

Er is voldoende om de inwendige mens te versterken aanwezig en u kunt regelmatig uw dorst lessen. En natuurlijk, er is livemuziek die onder andere wordt verzorgd door de Nieuwerkerkse muziekvereniging Muziek & Uitspanning en als hoogtepunt het optreden van Anne en de Zeeuwse Kofferband. De knipoog naar coverband is gauw gemaakt. Zo spelen zij covers van nummers van tal van musici. Van Madness tot Elvis. Zo is Presley’s Jail House Rock omgetoverd in de Schouwen Duveland Boogie. Een nummer waar je zult merken dat je automatisch gaat meebewegen met het ritme. Aanstekelijk, swingend en gewoon lekker. Voor een voorproefje kijk hier.

De spetterende schuimparty

De spetterende schuimparty

Kortom, Nieuwerkerk bruist is een driedaags festijn waar kleintjes gratis in de draaimolen mogen, dat afgesloten wordt  de geweldige schuimparty. Mis het niet.

Voor meer informatie, ga naar de website  en volg het nieuws en het programma van het Dorpsfeest van Nieuwerkerk op de voet.

Voor de foto’s dank aan Saskia Folmer Fotografie.