Arnemuiden heeft niet alleen een rijk traditie als het gaat om visserij en scheepvaart.

Traditie

Inmiddels is de jaarlijkse Visserijdag  ook een traditie geworden. Elk jaar op de laatste zaterdag van juni, laat het historische vissersdorp  zich van haar beste kant zien

de historische werf Meerman

Vandaar dat Arnemuiden op zaterdag 29 juni weer haar poorten opent voor de jaarlijkse Arnemuidense Visserijdag. Tijdens het succesvolle evenement draait alles om het thema visserij. Er kan weer genoten worden van vele activiteiten en folklore. Moedig de ringrijders aan en smul van een gratis gebakken visje. Op deze dag kunt u genieten van de veelzijdige maritieme sfeer van Arnemuiden. Leer van de geschiedenis van Arnemuiden met het water in het Museum en op de Historische Scheepswerf kennen.

De Arke

 

 

Klederdrachtverniging ‘De Arke”

Spectaculair is het optreden van Klederdachtvereniging ‘De Arke’   Zij laten u met meer dan 20 ‘mannequins’ kennis maken met de veelzijdigheid van de Zeeuwse klederdrachten. De presentatrice vrolijkt de boel op met een bijzondere, humoristische uitleg over de drachten die worden geshowd. Alleen al daarom zou je een bezoek aan de Visserijdag moeten brengen.

De shows worden getoond om 13:00 en 14:30 uur.

Ringrijden en meer

U kunt op deze dag genieten van meer dan 90 marktkramen, van de ringrijders, allerlei acties en activiteiten van de Arnemuidense ondernemers, stichtingen, verenigingen en kerken. Ook zijn er verschillende muzikale optredens. Over de hele markt zijn tal van lekkernijen uit de zee te koop, denk aan Hollandse Nieuwe, gerookte paling en zalm of verse garnalen.

In draf op de ring af

​Voor de kinderen zijn er diverse speelgelegenheden.

Ringrijdersvereniging In Galop houdt de jaarlijkse ringrijderswedstrijd in de Burgemeester Hackstraat.

De Visserijdag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur, de diverse optredens beginnen om 11.00 uur en duren tot 15.30 uur