Recreatieboerderij Van Langeraad in Kerkwerve is echt een boerderij om te recreëren. Deze boerderij ligt op ongeveer 10 minuten van de Noordzeestranden. Slechts op 2 minuten afstand van het Nationaal Park Oosterschelde en 5 minuten van het Grevelingenmeer. Naar het natuurgebied Tureluur is één kilometer wandelen.

Van Langeraad vanuit de lucht

Boerenboscamping

Deze boerderij omvat een boerenboscamping en een minicamping. De staanplaatsen variëren van 150 m² tot 500 m². Allemaal gelegen in een bos met een oppervlakte van 28 ha, waar het fijn stappen is over goed onderhouden wandelpaden en waar u zelfs een 10 holes golfbaan tot uw beschikking heeft. Dit alles ligt rondom een, zich in het centrum van het domein gelegen visvijver, waar de forel graag boven water uitspringt.  Kortom, een ideale plaats om uw vakantie door te brengen. Temeer omdat er nog veel meer is.

Samen een ritje met de minitrein

 

Stoomgroep Kerkwerve

Recreatieboerderij Van Langeraad is de thuishaven van Stoomgroep Kerkwerve. Een groep van fanatieke vrijwilligers die alles wat met stoommachines te maken heeft na wil bouwen. Van stoomtreinen die fluitend met passagierscompartimenten over zelf aangelegde op schaal gebouwde sporen rollen, tot stoomschepen die op de vijver alle ruimte hebben. U kunt met uw kinderen vanaf het station inschepen voor een rit. De vrijwilligers zijn altijd aanwezig.

De veelbesproken Notre Dame

 

Modelbouw

 

Tientallen modelbouwers hebben elkaar hier gevonden en laten u vanuit de enorme schuur, kennis maken met hun kleine kunstwerkjes, waaronder misschien wel de Notre Dame op schaal voor de brand. en vliegtuigen, schepen en auto’s.

 

 

Van alles wat in het bos

 

Kofferverkopen

 

Ook worden hier regelmatig kofferverkopen gehouden. Lekker snuffelen in oude spulletjes, op zoek naar dat ene ding waar u al jaren naar op zoek was, of het nu een oud juweeltje is of een koffieservies uit grootmoederstijd. Dit alles op een ruime markt in het bos waar tussen de 50 en 60 kramen staan opgesteld.

 

Wie levert de lekkerste

 

Kampioenschap Paling Roken

Maar het absolute hoogtepunt vindt plaats op de eerste zaterdag van augustus. Dan vindt dit jaar opnieuw het Zeeuws Kampioenschap Palingroken plaats. Een strijd tussen hobbyrokers en professionals. Wie er ook windt, de Oosterscheldepaling blijft, mits goed gerookt, een delicatesse die u geproefd moet hebben. Een gekwalificeerde en vakkundige jury heeft vaal lange tijd nodig om tot een eensluidige beslissing te komen.

 

Mooier dan Zeeuws bestaat niet

 

De Arke

Tussen al die bijzondere dingen, zoals boerderij- streek- en plaatselijke producten en het stoomgeweld of de rommelmarkt, valt dit jaar iets typisch Zeeuws op. Klederdracht Vereniging de Arke geeft dat jaar voor de eerste keer acte de présence. Deze vereniging die dit jaar 30 jaar bestaat, zet zich op een wel heel enthousiaste manier in voor het Zeeuwse Cultuurbehoud.

 

Kom kijken en leer het verschil

 

Op hun eigen kraam, waar de vrijwilligers u in klederdracht te woord staan, wordt u geestdriftig op de hoogte gebracht over de verschillen in soorten dracht, hoe ze werden gemaakt en zelfs het verschil tussen katholieke en protestantse manier van kleden wordt uitgelegd. Ook kunt u hier, (zeker doen!)  door fotoalbums bladeren en zelfs handgemaakte Zeeuwse mutsen kopen.

U ziet, het Zeeuws Kampioenschap Palingroken is meer dan eten alleen. Als u het echte Zeeland wilt leren kennen, mag u daar niet ontbreken.

 

 

De dag begint om 10:00 uur en eindigt omstreeks 17:00 uur

Plaats van handeling: Weelweg 3, 4321 AH Kerkwerve.

Meer informatie vindt u op de website.