Gert De Mangeleer wordt ambassadeur van Zeker Zeeuws® het keurmerk voor Zeeuwse streekproducten. Hij zal de komende maanden de diversiteit aan prachtige streekproducten mee in de kijker zetten naar het Vlaamse publiek.

Wie is Gert de Mangeleer

Na de middelbare school volgde De Mangeleer een horecaopleiding. Hij volgde de tso-kwalificatie hotel-restaurant in Ter Groene Poorte in Brugge.

Na zijn opleiding werkte hij vier jaar lang bij chef Danny Horseele van ‘t Molentje, in Zeebrugge. Daar leerde hij het vak en groeide er een band met sommelier Joachim Boudens, verkozen tot beste sommelier van België in 2005 en 2011.

Samen besloten ze hun energie in Hertog Jan te steken, een populaire wijnbrasserie die ze overnamen van Guido Francque in juli 2005. Amper anderhalf jaar later, in 2007 werden ze bekroond met een eerste Michelinster. In de Michelingids 2010 kwam daar een tweede ster bij. In 2012 volgde dan de absolute bekroning voor Hertog Jan met een derde Michelinster. in de GaultMilllau-gids behalen zij sinds 2013 18,5 op 20.

Gert De Mangeleer behaalde daarnaast, al dan niet samen met zakenpartner Joachim Boudens, talrijke prijzen en bekroningen waaronder de titel “beste Europese chef van het jaar” op de gastronomische beurs Madrid Fusion in 2014. De Mangeleer is intussen ook een populaire en veelgevraagde mediafiguur geworden.

Interieur van L.E.S.S by Hertog Jan – foto Senne Van der Ven

In 2012 kondigde het duo de aankoop aan van een oude hoeve in Zedelgem bestemd voor renovatie en uitbreiding, om er vanaf 2014 hun Hertog Jan in onder te brengen. Het oude Hertog Jan-pand bleef hun eigendom en heropende in juli 2014 als L.E.S.S (Love. Eat. Share. Smile.), een origineel en hip Iberisch getint brasserieconcept. Tussendoor openden ze van maart tot mei 2014 een blitse pop-up bistro-met-bar ‘Yellow’ in het prachtig gerestaureerde Huis de Marenzi aan de Brugse Vismarkt. Eind 2018 wijzigt Hertog Jan van formule en zal slechts enkele avonden per maand open zijn. Het restaurant L.E.S.S. verandert zijn naam in L.E.S.S. by Hertog Jan en verhuist naar ‘t Zand in de Brugse binnenstad.

Het Zeker Zeeuws label

Zeker Zeeuws® is het onafhankelijk keurmerk dat gegeven wordt aan typische echte Zeeuwse streekproducten zowel vanop het land als uit het water. Ondertussen vertegenwoordigt het label reeds meer dan 50 producten zoals de wereldberoemde mosselen, oesters, Oosterscheldekreeften maar ook Zeeuws (presale) lam en rund, zeekraal en andere producten met een typische zilte smaak. Maar ook verrassende smaakmakers zoals een Pinot Gris of Zeeuwse bieren en het zilte gezuiverde Oosterscheldewater. Eén ding hebben al deze producten gemeen: topkwaliteit, smaak én aandacht voor ecologie in combinatie met het pure ambacht waarmee ze gekweekt, gemaakt of geteeld worden.

 

Vlaamse 3-sterrenchef wordt ambassadeur voor Zeker Zeeuws

Om deze parels uit Zeeland ook in Vlaanderen de bekendheid en weerklank te geven die ze verdienen gaat Zeker Zeeuws ‘in zee’ met niemand minder dan Gert De Mangeleer, 3-sterrenchef van Hertog Jan in Brugge. Een logische en verfijnde combinatie om de bourgondische Vlaming alle Zeker Zeeuws producten te leren kennen. Gert De Mangeleer kookt zelf al jaar en dag met Zeeuwse producten dus was de keuze voor hem vrij evident om zich te koppelen aan deze topproducten. In zijn nieuwste zaak LESS te Brugge vind je op de menukaart een aantal gerechten met Zeeuwse producten. “De eerlijkheid, de smaak en puurheid van Zeker Zeeuws producten maken het voor mij logisch om ze op de kaart te zetten. Een extra argument is de kleine ecologische voetafdruk die met deze producten gepaard gaat.” zegt Gert.

Gert toont zijn liefde voor mosselen

Opvallende communicatiecampagnes

Ondernemerscoöperatie Zeker Zeeuws® voert ook dit jaar weer uitgebreid social media campagnes in Nederland en Vlaanderen ter promotie van de echte Zeeuwse mosselen. Met video’s, recepten en een prijsvraag voor een weekend Zeeland worden de mosselen gepromoot. In Vlaanderen lopen in mei, juni en juli energieke radiospots met de bekende Vlaamse acteurs Stany Crets en Ivan Pecnik op de radiozenders Studio Brussel en Radio 2. Bovendien werd een catchy jingle geschreven om de merkbekendheid van Zeker Zeeuws nog meer te boosten. De spotjes met jingle nodigen de consumenten uit om de Zeker Zeeuws mosselen te kopen bij vishandel of supermarkt of ze op restaurant te gaan eten. Naast de social media en radio wordt ook stevig ingezet op de nieuwe Zeker Zeeuws ambassadeur Gert de Mangeleer.

 Kick Off nieuw mosselseizoen 2019

Het Zeker Zeeuws mosselseizoen 2019 en meer bepaald de eerste Zeeuwse hangcultuurmosselen werden op woensdag 22 mei voorgesteld aan pers en vakmensen in het bijzijn van onze gloednieuwe Zeker Zeeuws ambassadeur Gert de Mangeleer. Daar nam hij samen met de kwekers iedereen mee de boot op om de eerste Zeker Zeeuws hangcultuurmosselen uit het zilte water te halen en er vervolgens aan boord ook een heerlijk Aziatisch getint gerechtje mee te bereiden

 

Meer info via :
Sabine Verburg – Ondernemerscooperatie Zeker Zeeuws
Tel. 06-20272799 | Email: cooperatie@zekerzeeuws.nl contact België  Joachim Heuvinck
Tel. 0476/690360 | Email:  Joachim@casadelsol.be

Bron: Zeker Zeeuws