In 2003 trok een éénmalig optreden van BLØF op de Brouwersdam meer dan 40.000 bezoekers. Dit gratis optreden op Schouwen-Duiveland bracht mensen op een idee en stond aan de wieg van Concert at Sea. Eind 2005 werd besloten dat het optreden een vervolg moest krijgen.

In 2006 werd het eerste popfestival “Concert at Sea” door BLØF en de Ondernemers Vereniging Renesse gerealiseerd. Het festival duurde een dag. En het succes was overweldigend.

Overzicht festivalterrein

Overzicht festivalterrein

Sinds 2008 is Concert at Sea uitgebreid tot een tweedaags spektakel. Het muziekfeest wordt gehouden op een unieke locatie; De Brouwersdam, een van de Zeeuwse technische hoogstandjes.

Concert at Sea is inmiddels uitgegroeid tot een instituut. Er is veel meer te beleven dan op een doorsnee popfestival. Viggo Waas, Joep van Deutekom en Peter Heerschop, bekend als de cabaretgroep NUHR, zorgen voor een presentatie die bulderende lachsalvo’s oplevert. Over het terrein vliegen, lopen en rijden straattheateracts. Er is een uitgebreid assortiment eten en drinken waarbij men kennis kan maken met al het lekkers dat Zeeland als culinaire provincie te bieden heeft.

Dat door veel artiesten Concert at Sea als bijzonder wordt ervaren, blijkt uit de lange lijst van deelnemende acts die in de afgelopen jaren op het podium stonden. Om maar een kleine greep te doen: Anouk, Ilse de Lange, Kane, Golden Earing, Marco Borsato en Guus Meeuwis. Maar ook buitenlandse topartiesten zoals Lenny Kravitz, Passenger, Maria Mena, de Counting Crows, Bastille en K’Choice en Tom Chaplin van Keane.

Concert at Sea is een echte bestemming geworden. Elk jaar wordt het aantal mensen dat er voor kiest om een paar heerlijke dagen in Zeeland door te brengen groter. Ze komen eerder of blijven langer. Ze slapen op een van de vele campings of boeken in de overvloedig aanwezige bungalowparken.

Concert at Sea is elk jaar op zoek naar andere manieren om respect op te brengen voor het milieu. Bekers worden ingezameld en gerecycled. T-shirts welke te koop worden aangeboden zijn klimaatneutraal gefabriceerd en het bijzonder lekkere eten en drinken is voor het grootste deel biologisch.

aankondiging Concert at Sea

aankondiging Concert at Sea

Alle CO2 uitstoot die door de bezoekers en de organisatie wordt geproduceerd wordt later gecompenseerd door het eigen Umoja Klimaat en Ontwikkelingsfonds van BLØF. Hiermee zijn reeds meerdere projecten in Nepal en Bhutan gerealiseerd.

Voor Concert at Sea zijn inmiddels de eerste artiesten vastgelegd. Bezoekers kunnen zich verheugen in optredens van Kensington, Racoon en Broederliefde. En uiteraard BLØF.

De kaartverkoop voor dit grootse evenement start op 24 november via concertatsea.nl. De verkoop van dagkaarten gaat later dit jaar van start. Wees gewaarschuwd! Koop geen kaarten via andere kanalen. Officiële tickets zijn ALLEEN TE KOOP via de website van Concert at Sea.

Voor boeken, actueel nieuws en verdere informatie, kijk hier en hier: