Groot is elke keer de verbazing van toevallige passanten of toeristen als ze zien dat zich op Schouwen-Duiveland een van de grootste wijngaarden – Wijnhoeve de Kleine Schorre – van Nederland bevindt. Op een oppervlakte van 10 ha. groeien maar liefst 42.000 wijnstokken. Elk jaar zijn deze goed voor de productie van ruim 70.000 flessen heerlijke wijn.

Elk jaar 70.000 flessen

Elk jaar 70.000 flessen

Natuurlijk mag bij zo’n instituut een heus wijnfeest niet ontbreken. Ook dit jaar vindt Het Zeeuws Wijnfeest weer plaats. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus opent de Kleine Schorre voor de tiende keer op rij weer haar deuren voor het publiek.

Op vrijdag vangt het feest aan om 16:00 uur. Tussen 16:00 en 18:00 wordt elke bezoeker welkom geheten met een heerlijk glas ‘Brut de Zelande’ U wordt verwend met streekspecialiteiten, rechtstreeks van de BBQ of de grote buitenkeuken van Proeflokaal ‘De Zeeuwse Zilte Zaligheden’. Er is life-muziek met Frank Live, de Zeevruchtjes en de coverband Gruss. U kunt hier kennis maken met verschillende Zeeuwse Kunstenaars, waaronder de bekende edelsmit en sieradenvervaardigster Esmeralda Kreuk. Voor een impressie van haar werk, kijk hier.
Het feest gaat door tot middernacht. Zoals ieder jaar ondersteund het Zeeuws Wijnfeest een goed doel. Dit jaar is een deel van de opbrengst bestemd voor de Stichting Kika.

Poster Wijnfeest 2017

Poster Wijnfeest 2017

Op zaterdag kunt u al vanaf 13:00 terecht. Deze dag staat in het teken van de Zeeuwse wijnen en daarop aansluitende Zeeuwse lokale producten. Om 14:00 uur wordt de Nieuwe Zeeuwse Wijnkoningin gekroond. De hele dag wordt muziek verzorgd door diverse Zeeuwse bands.
Als u wilt kunt u een helikoptervlucht boven het gebied maken.
De avond wordt afgesloten om 23:00 uur.

Gezellige drukte

Gezellige drukte

Voor een impressie van het feest van vorig jaar, kijk hier.

Alle ingrediënten voor een feestelijk, smakelijk en leerzaam weekend zijn op 4 en 5 augustus zijn voorhanden. Het volledige programma vindt u hier.

Voor beide dagen is de toegang gratis.

Wijnhoeve de Kleine Schorre ligt aan de Zuiddijk 4 in Dreischor.