B&B? Ja!. 49 jaar geleden, op 28 mei 1971 gaven een Bruse en een Brabo elkaar het jawoord. Wout Dijkstra en Marietje de Koning. Vanuit de Molenstraat gingen ze in een VW Kevertje een onbekende toekomst tegemoet. Het werd een vruchtbaar huwelijk. Gezegend met twee kinderen, Martijn en Marleen kwamen het gezin al snel uitbreiden.

29 mei 1971

Het leven was niet altijd even makkelijk. Wout zat veel en vaak op zee. Marietje alleen met de dagelijkse beslommeringen achterlatend. Maar ja, de pijp moest roken.

De jaren verstreken, de haren werden grijzer en Wout werd een onmiskenbare en bekende Bruenaar. Hij kende iedereen, werd lid van tal van organisaties en stond voor iedereen klaar. Marietje was spaarzaam. Alles wat met Zeeuwse klederdrachten te maken had werd door haar opgespaard en gedocumenteerd.

Wout liet zich niet onbetuigd en verzamelde alles wat oud en bruikbaar was. De verhuizing naar de Noordstraat, het ouderlijk huis van Marietje, kwam precies op tijd. Nu hadden ze de ruimte om hun privé museum in te richten.

 

En een museum is het geworden. Een pracht van een collectie, met bijbehorende kennis en uitleg.

Op pad met Den Braven Hendrik - foto Joke Bot

Op pad met Den Braven Hendrik – foto Joke Bot

 

Daarnaast zijn ze in de wijde omgeving bekend als de ‘orgelman met zijn vrouwtje’. Op tal van gelegenheden is het stel paraat om de omgeving met bijpassende muziek uit ‘Den Braven Hendrik’ te vermaken.

Bruinisse is zonder B&B ondenkbaar geworden. Hopelijk houden ze de oude Bruse tradities nog lang levendig. Voor volgend jaar zijn de voorbereidingen voor een knalfeest al in voorbereiding. Als iemand ideeën heeft om hen een onvergetelijke Gouden Bruiloft te laten beleven; dan zijn deze harte welkom.

 

Namens hun kinderen Marleen, Martijn, vrienden en bekenden, wensen we hen een fijne dag toe. Natuurlijk kunt nu al uw beste wensen overbrengen via de facebookpagina: https://www.facebook.com/wout.dijkstra.5