Een autoverzekering is één van de vaste lasten die je natuurlijk het liefst zo laag mogelijk houdt. Tegelijkertijd wil je en moet je wel gedekt zijn wanneer er wat mis gaat. Veel mensen betalen te veel voor hun autoverzekering en in veel gevallen kan er dus flink bespaard worden op de premie. Hieronder vind je een aantal tips om direct te beginnen met besparen op de autoverzekering.

Is uw verzekering nog actueel ?

1. Kijk nog eens naar je dekking

Het is goed om eens in de zoveel tijd eens te controleren of je huidige dekking nog past bij je huidige situatie. Factoren die meespelen bij het bepalen van een gepaste dekking zijn bijvoorbeeld de leeftijd van de auto, de waarde en de risico’s die je er mee loopt. Een auto die al een lange tijd meegaat, zal men vaak minder ‘zwaar’ verzekeren dan een splinternieuwe auto. Je autoverzekering vergelijken kan hierbij handig zijn.

Wat is uw karretje nog waard ?

2. Weinig schade? Verhoog je eigen risico

Hoe lager je eigen risico, hoe hoger de premie. Als je weinig aanspraak maakt op je verzekering en dus relatief weinig schade rijdt, is het verstandig om te overwegen om je eigen risico te verhogen. Zo kun je maandelijks een stuk minder gaan betalen en wordt je portemonnee alleen belast wanneer je schade rijdt.

3. Bereken of schade zelf betalen goedkoper is

Als je onverhoopt toch een keer schade rijdt, is het belangrijk om goed te berekenen of claimen wel loont. Als je aanspraak doet op je autoverzekering, zal je premie de komende jaren hoger uitvallen. Soms is het goedkoper om de schade zelf te betalen, zodat je premie laag blijft. Het berekenen van je autoverzekering is dus een goede tip.

Neem even tijd voor een controle

4. Waak voor dubbele verzekeringen

Verzekeringen zijn tegenwoordig erg uitgebreid en je kunt vaak erg veel aanvullende pakketten afsluiten. Het is van belang dat je goed oplet dat je niet dubbel verzekerd bent voor bepaalde situaties. Heb je bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering die verkeerszaken dekt? Dan is het niet nodig om nog eens apart bij de autoverzekering een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Ook uw leeftijd kan bepalend zijn

5. Profiteer van wijzigingen

Er zijn veel factoren die uiteindelijk bepalen hoeveel je maandelijks aan premie betaald. Eén van die factoren is bijvoorbeeld je woonbestemming. De kans is groot dat wanneer je verhuisd bent naar een rustigere buurt, je minder premie hoeft te betalen. Het risico op bijvoorbeeld diefstal is op een minder drukke plek immers minder groot dan op een drukkere plek. Je moet deze wijzigingen natuurlijk wel eerst even doorgeven, de premie stelt zichzelf in principe niet af.