De paardenmarkt in Zierikzee is een spektakelstuk dat u niet mag missen en dat inmiddels is uitgegroeid tot een fenomeen.

Deze markt vindt traditioneel plaats op de eerste woensdag voorafgaand op de eerste donderdag in juni.  Dit jaar dus op 5 juni. Het evenement begint om 10:00 uur en wordt afgesloten om 17:00 uur.

Vooral voor kinderen, aanraakbaar en aaibaar

 

 

Naast de markt zijn er natuurlijk de imposante Zeeuwse trekpaarden te bewonderen. Een aantal van hen zal van nieuw schoeisel worden voorzien. Een prima gelegenheid om de hoefsmid aan het werk te zien.

 

 

Ook is er, behalve de paarden, een expositie van oude, maar nog steeds werkende, historische landbouwmachines te bezichtigen. Voor kinderen is er een kleine kermis op het Havenplein.

Zeeuwse ‘kunst’ voor een prikkie

 

 

 

Tijdens de Paardenmarkt is er een braderie. Deze loopt van de Nieuwe Kerk tot aan de Oude Haven. Hier staan tal van leuke kramen opgesteld, waar u uitgebreid kunt snuffelen om voor een paar centen uw slag te slaan.

 

 

 

Al wandelend moet u zeker, letterlijk en figuurlijk, even stil blijven staan bij de kraam van Stichting Enna.

Samen delen is samen helen.’ Onder dat motto organiseert Stichting Enna al vele jaren bijeenkomsten en ontmoetingen voor ouders, grootouders, broers, zussen, familie en kennissen die zelf of in hun naaste omgeving een kind hebben verloren. De ontmoetingen bieden momenten om herinneringen te delen, elkaar troost te bieden of om gewoon zomaar een mooi gebaar van een arm om de schouder. Enna is te vinden op de zuidzijde van de Oude Haven, kraam 17.

Deze stichting verdient zeker uw aandacht.

En het leven gaat gewoon verder

 

 

 

 

Uw bezoek aan de Paardenmarkt 2019 zult u zeker als plezierig ervaren. Laat dat plezier daarom niet aan u voorbijgaan.

 

 

 

Alle foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Joke Bot, waarvoor onze dank.