Veere is een historisch havenstadje op het voormalige eiland Walcheren. Het stadje ligt ten noordoosten van Middelburg. Aan de noordzijde bevindt zich het Veerse meer en aan de oostzijde
loopt het Kanaal door Walcheren. Het is tevens de hoofdzetel van de gelijknamige gemeente.
Veere telt ongeveer 1650 inwoners en is de gemeentezetel van de gelijknamige gemeente. Lees hier meer over Walcheren.

Statig vakantiehuis

Statig vakantiehuis

Waar vind je meer rust en ontspanning

Waar vind je meer rust en ontspanning?

In de 13de eeuw was er een gehucht dat Kampveere heette naar de naam van een veer dat dienst deed tussen Walcheren en Noord-Beveland. Dit veer bleef lang in gebruik, maar de afsluiting van het Veerse Gat in 1961 maakte de pont overbodig. Dat was ook het einde van Veere als zeehaven. Wel was dit de geboorte van het Veerse Meer als geweldig recreatiegebied. Alles over het Veerse Meer kunt u hier vinden.

De rijke geschiedenis van Veere is nog duidelijk terug te zien tijdens een wandeling door de stad. Veere is een van de 17 beschermde dorps- en stadsgezichten van Zeeland. Terecht, kijk eens goed naar de vele monumenten die het stadje telt.

Omstreeks 1600 was Veere een Schotse enclave rijk. Van de 3000 inwoners was ruim 10% van Schotse oorsprong. Er was een door de Schotse koning aangestelde Lord Conservator die het bestuur voerde, een eigen notaris, een eigen politieagent en zelfs een eigen Schotse rechter.
Van de voormalige Schotse huizen, gebouwd aan de Kaai bestaan nog er nog twee. ‘Het Lammeken’ en ‘De Struijs’. Ze zijn goed geconserveerd en doen nu dienst als museum “De Schotse Huizen”. Maar lees hier meer over Veere en haar historie.

De Schotse Huizen

 

Tijdens een wandeling door de stad vindt u nog tal van andere kleinere monumenten. Veere is een prachtig stadje. Er zijn oude pakhuizen en straatjes waar je heerlijk kunt ronddwalen. Veere heeft een bijzonder leuk centrum waar u tussen authentieke winkeltjes plotseling oog in oog staat met een oud snoepwinkeltje, uitpuilend van lekkers uit grootmoeders tijd. Maar ook diverse kledingzaken, cadeaushops en uiteraard souvenirwinkeltjes. De winkels zijn op zondagen geopend.

Snoepwinkeltje uit grootmoeders tijd

Snoepwinkeltje uit grootmoeders tijd

Veere is gastvrij. Er zijn tal van leuke terrasjes langs het Veerse Meer. En in de stad heeft u gezellige restaurants die u alle gelegenheid geven om te smullen van diverse streekgerechten. De ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee.

 

Dankzij een uitgebreid netwerk van fietspaden of wandelroutes kunt u kennis maken met Veere. De fietsroute ‘Rond het Veerse Meer’ leidt u langs de mooiste plekjes aan het water en vertelt u over de bijzondere dingen die zich op of in het water voordoen.

Uitzicht vanuit de huiskamer

Uitzicht vanuit de huiskamer

In het hartje van dit historische stadje kunt u een heel ruim, maar knus 2-persoon appartement huren. Het ligt op de eerste verdieping van een monumentaal gebouw daterend uit de 15de eeuw. Oorspronkelijk werd het gebruikt als handelshuis voor de wijnhandel met Bordeaux in Frankrijk.
Het pand ligt prominent aan de haven en kijkt uit op het Veerse Meer. De buren zijn de eerder genoemde Schotse Huizen.

De ruime en gerieflijke woonkamer

De ruime en gerieflijke woonkamer

De ruime woonkamer van 6 bij 7 meter heeft een balkenplafond en een open haard. Dit geeft de ruimte een monumentale uitstraling. De kamer is gezellig ingericht waardoor u zich meteen thuis zult voelen. Er staat een riant bankstel. Uiteraard is er een TV, centrale verwarming, dvd-speler, een gevarieerde bibliotheek en gezelschapsspelletjes.

De authentieke schouw van de open haard

De authentieke schouw van de open haard

De open keuken is compleet ingericht en biedt u naast de basisuitrusting een vaatwasser, koffiezetapparaat en een Senseo, broodrooster, een koel/vrieskast, een 4 pits kookstel en een waterkoker.

Heerlijke bedden voor een zalige nachtrust

Heerlijke bedden voor een zalige nachtrust

De enige, maar wel leuk ingerichte slaapkamer, heeft de beschikking over een tweepersoonsbed. Vanuit de slaapkamer wandelt u de hygiënische badkamer in, waarin naast de wastafel een douche/bad combinatie en het toilet.

 

 

 

 

Buiten is een grote binnentuin welke u deelt met de eigenaren. Er is verder een ruimte waarin u twee fietsen kunt stallen.

De pretiige binnentuin

De prettige binnentuin

 

 

U hoeft zich hier geen moment te vervelen. Uitstapjes naar Middelburg of het schilderachtige Domburg zijn binnen handbereik. Goes op Zuid-Beveland, wel het shopping centrum van Zeeland genoemd bereikt u binnen een half uurtje. En wilt u eventueel een dagje naar België? Antwerpen is nog geen 100 km. ver.

Als er één huis is in Zeeland dat alles kan geven wat twee personen aan luxe en comfort willen tijdens uw vakantie. Dan is dit het wel.
Voor meer informatie of boeken, kijk hier.

Waar comfort voorop staat

Waar comfort voorop staat

Uw eigen bibliotheek

Uw eigen bibliotheek

Het gezellige stadscentrum van Veer

Het gezellige stadscentrum van Veer