Galerie YEWEL in Zierikzee staat bekend om haar unieke sieraden van eigen hand en schilderijen van mensen die betrokken zijn bij Zeeland. Schilderijen van Zeeuwse mensen, een bijzondere golf, schepen, standen en vooral, het prachtige Zeeuwse licht.

Eva Kruis

Eva Kruis

Galerie YEWEL organiseert regelmatig exposities van kunstenaars die die betrokkenheid met Zeeland uitdragen. Van 6 december tot 5 januari 2019 is het de beurt aan Eva Kruis. Eva studeerde aan het Grafisch Lyceum Amsterdam (1995/1996)  en later aan de Rietveld academie (1988).

Aanvankelijk bestond haar werk uit werken op papier. Later ontstond de behoefte aan werken op doek. Sinds 2004 maakte zij abstracte landschappelijke voorstellingen op linnen. Zij maakt nu abstracte (landschappelijke) voorstellingen op doek of papier met acrylverf en vaak gecombineerd met gemengde technieken.

Eva woont in Almere. Dit meer tussen het oude land en het nieuwe Flevoland lijkt in zekere zin op de bedwongen zeearmen tussen de Zeeuwse eilanden.

 

Tijdens een bezoek aan Zeeland logeerde Eva in Den Osse. Het Grevelingenmeer maakte indruk op haar en ze deed hierdoor de nodige inspiratie op. Op haar eigen frisse, abstracte manier bracht zij deze over op haar doeken.

kust

kust

 

 

 

De werken zijn te bezichtigen in Galerie YEWEL, van 6 december tot 5 januari. Het is natuurlijk een geweldig idee om met een bezoek aan deze expositie het nieuwe jaar mee te openen.

Ook kunt dan nog genieten van het werk van de autodidact Maud Meijer en de fijnschilder Trudy Dijkstra die dan nog exposeren met ‘Surrealisme aan zee’.

 

 

 

 

 

Galerie YEWEL

Galerie YEWEL

Galerie YEWEL is te vinden aan het Havenpark 29 in Zierikzee

De galelie is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en elke eerste zondag van de maand van 13:00 tot 17:00 uur. Uiteraard ook op afspraak. 06 53 23 03 84 of kijk op de website.