Zaterdag 17 augustus zullen klarinettiste Marieke Vos en harpiste Annemieke IJzerman een veelzijdig programma uitvoeren in de Vierschaar van het Oude Stadhuis.

Christoph Willibald Gluck

Franz Schubert geschilderd door Wilhelm August Rieder in 1875

Uitgenodigd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten geven zij een interessant beeld van de literatuur voor klarinet van de Barok tot heden, programmatisch aangeduid als: Van Händel tot heden. Er zullen werken worden gespeeld van o.a. Gluck, Schumann en Saint-Saëns.

 

Marieke Vos

Marieke Vos (Amersfoort 1990) groeide op in een muzikaal gezin. Haar eerste klarinetlessen kreeg zij van haar vader Kees Vos. Vanaf haar twaalfde kreeg zij les van klarinettist Jan Jansen in Rotterdam.
Marieke studeerde in 2013 af aan het conservatorium van Amsterdam bij Harmen de Boer. Na haar studie in Amsterdam volgde ze les bij o.a. Sharon Kam in Hannover.

Marieke Vos

Marieke is klarinettiste en oprichtster van het Nederlands Kamermuziek Ensemble, een ensemble bestaande uit de bijzondere bezetting van klarinet: Marieke Vos, viool: Lisanne Soeterbroek, cello: Maya Fridman en harp: Annemieke IJzerman. Het ensemble is naast de concertpodia in binnen en buitenland regelmatig te horen op NPO Radio 4 en te zien op Brava TV en speelde live bij Podium Witteman op NPO 2.
Daarnaast is zij zeer actief in verschillende kamermuziekformaties.

Marieke is prijswinnaar bij het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.
Zij speelt op een Leitner & Kraus klarinet, gebouwd in 2007, deze klarinet kon zij met behulp van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in haar bezit krijgen.

Annemieke IJzerman

Annemieke IJzerman

Annemieke IJzerman studeerde harp bij Erika Waardenburg aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Op 12-jarige leeftijd werd zij hier in de Jong Talentklas aangenomen. In 2004 behaalde zij in de vakopleiding het diploma Bachelor of Music met onderscheiding. Ze vervolgde haar harpstudie bij Fabrice Pierre aan het CNSMD in Lyon in Frankrijk. Daarnaast volgde ze masterclasses bij o.a. Jana Bouskova, Isabelle Moretti, Susanna Mildonian, Godelieve Schrama, Stefan Metz en Jan Wijn.
Annemieke won prijzen op o.a. het 4e Nederlands Harpconcours (2004), de Internationale Wedstrijd voor Harp in Brussel (2000), het Prinses Christina Concours en het Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland.
Als bevlogen muzikante is Annemieke is regelmatig te horen in concerten.

Aansluitend bespeelt Martien van der Knijff het carillon van het Stadhuistorentje waar de bezoekers in de Stadhuistuin naar kunnen luisteren.

Aanvang 15.30 uur. De gehele serie Stadhuisconcerten is te vinden op www.keldermansconcerten.nl