Het Zeeuws Projectkoor werd in 2013 opgericht door Marien en Annemarie Stouten, beide mensen met een brede muzikale achtergrond.  Zo is Marien organist in  verschillende kerken op Schouwen-Duiveland. Marien Stouten is de leider van het koor. Om in de familie te blijven, Christiaan Stouten is de vaste begeleider op piano.

Marien Stouten

Professionele kwaliteit

Het koor is een zogenaamd gemengd koor. Er zijn bijna geen restricties om lid te worden van dit koor, hoewel de leeftijdsgrens is gesteld op 60 jaar. Ēén keer per 14 dagen wordt er gerepeteerd in de Bethlehemkerk is Scharendijke. Daar wordt toegewerkt naar twee projecten per jaar.

Ēén project wordt uitgevoerd tussen half september en half december. Het twee tussen half januari en einde mei. Daarbij wordt het repertoire steeds gekoppeld aan een bepaald thema.

Hoewel de naam erg lokaal aandoet, treedt het Zeeuws Projectkoor regelmatig in andere delen van het land op. Zo werken ze mee aan de Tv-opnames voor ‘Nederland Zingt’.

 

 

Het voltallig koor

 

Zaterdag 7 december

 

Op deze geeft het Zeeuws Projectkoor een prachtig kerstconcert in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Op het programma staat het kerstoratorium van André van Vliet. Dit oratorium werd verleden jaar voor het eerst uitgevoerd in De Doelen in Rotterdam. Dit oratorium wordt nu voor de eerste keer uitgevoerd in Zeeland.

 

Grace Ladies Choir

Voor dit speciale optreden wordt het Zeeuws Projectkoor vocaal ondersteund door het Grace Ladies Choir. Dit koor werd in 2012 opgericht is door Jojanneke de Jongh. Haar passie voor zingen wilde ze graag delen met anderen, maar niet alleen. Samen met andere zangeressen die hun liefde voor zingen willen delen, werd vanaf oktober 2012 onze gerepeteerd. Dit alles onder de bezielende leiding van de enthousiaste, gedreven dirigent Joost van Belzen

De sopraansolo’s werden door Jacqueline Meijer voor haar rekening genomen.

het Grace Ladies Choir

 

Instrumentaal

Natuurlijk wordt het oratorium instrumentaal begeleid. Een keur van musici neemt de begeleiding voor haar rekening. Christiaan Stouten neemt vanzelfsprekend plaats achter de piano. Als houtblazers treden Aleida Stouten en Else-Marie van Luttikhuizen, respectievelijk al dwarsfluitiste en hoboïste op. De kopergroep bestaat uit de trompettisten Pascal van de Velde en Matthijs Valkenwoud en Mischa Spronk op Hoorn. De percussie wordt ingevuld door Evan Versluis, terwijl het orgel wordt bespeeld door Jan Peter Teeuw..

De algehele muzikale leiding ligt in handen  van dirigent Marien Stouten.

 

Uitdaging

Ds. D. van Luttikhuizen uit het Belgische Gent treedt op als lector. Hij verzorgt de verbindende teksten tussen de koorwerken. Maar hij zal niet nalaten om naast de koorzang het publiek uit te nodigen deel te nemen aan de samenzang.

Praktische informatie

Dit unieke concert van het Zeeuws Projectkoor vindt plaats op 7 december in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. De aanvang is om 19:30 uur.

Kaarten met korting voor reservering voor dit concert zijn te bestellen op de website van het koor. Indien nog voorradig aan de kassa van de kerk. De toegangsprijs bedraagt € 10,- per persoon. Om de jeugd re stimuleren kunnen jongeren onder 12 jaar dit concert beleven voor slechts € 1,-

Wilt u vooraf kennis maken met de heerlijke muziek van het Zeeuws Projectkoor? Kijk dan hier naar een korte uitvoering.