Tussen Goes en Hoedekenskerke rijden, volgens een eigen dienstrooster, museale stoomtreinen over een zelf aangelegd spoor. U kunt hierop meerijden om te genieten van het prachtige landschap van Zuid-Beveland. Het is mogelijk om uit te stappen bij verschillende stations om daar de omgeving te bekijken. Niet doen!

Pluimweide

Blijf zitten tot het eindstation Hoedekenskerke. Om de hoek ligt de Pluimweide. Op dit terrein vindt u een ouderwets snoepwinkeltje, speeltoestellen, een botenvijver, een skelterbaan en een koffiecorner. Maar op 7 en 8 september is het meer dan normaal.

 

Voor grote en kleine spelers

 

Stoompluimen

Op 7 en 8 september is park de Pluimweide het toneel van het evenement ‘Stoompluimen in de Pluimweide’.  Die dag rijden er meer dan gewoon verschillende minitreinen op de minispoorlijn. Daarnaast zijn er tal van andere zaken te beleven.

 

 

 Vol programma

Twee dagen kunt u, maar vooral uw kinderen zich vergapen aan zowel stoom-, diesel- en elektrische rijdende minitreinen. Er zijn verschillende treinmodelbanen die papa misschien wel terug doen verlangen naar de tijd dat hij zelf druk was met zijn Märklin of Fleischmann.

Varend op de botenvijver

 

Ga naar de botenvijver en zie hoe gracieus verschillende typen schepen ingehouden of op volle kracht het water doorklieven.

In het gebouw ‘De Buffer’ en in de speciale tent laten verschillende modelbouwers u zien met hoeveel geduld en vakmanschap ze bijna de hele wereld nabouwen. Hout, metaal, polyester, geen materiaal is hen vreemd.

 

 

De kleine wereld in ‘de Buffer’

 

 

 

Gedurende de dagen wordt u getrakteerd op muzikale optreden van onder andere het jeugdkorps van Euterpe uit Heinkenszand, een spectaculaire show van Drumline Con Affezione Con Amore gevolgd door muziek van de blaaskapel van hetzelfde harmoniekorps.

 

 

Muziekkorps Con Affezione Con Amore

 

 

 

Moe van de indrukken? Ga dan zelf genieten van een lekker kopje koffie en meer, terwijl de kids zich kunnen vermaken op het springkussen, swipe spelen of deelnamen aan het waterspuitspel, met een glimlach worden gadegeslagen door plotseling opduikende mensen in authentieke Zeeuwse klederdrachten die u graag uit willen leggen welke dracht ze aan hebben.

 

UItleg over oude drachten

 

Kortom, Stoompluimen in de Pluimweide is het concept voor een complete dag uit.

U kunt op beide dagen terecht van 10:30 tot 17:00 uur. De Pluimweide is te vinden aan de Waardweg 4 in Hoedekenskerke.