Vandaag begonnen de historische platbodems majestueuze langzaam de vluchthaven van Bruinisse binnen te lopen. Hier verzamelen deze prachtige zeilschepen zich op te maken voor de Bietentocht 2021.

Verzamelde schepen in de Vluchthaven

Een uitgebreide beschrijving van dit fenomeen vindt u hier.

 

Programma

Het programma voor dit jaar is als volgt:

Zondag 17 oktober – verzamelen in de vluchthaven van Bruinisse

Maandag 18 oktober – 1ste etappe van Bruinisse vaar Yerseke

Dinsdag 19 oktober 2de etappe van Yerseke via Colijnsplaat naar Zierikzee

Woensdag 19 oktober – 3de etappe van Zierikzee naar Benedensas

Donderdag 21 oktober – 4de etappe van Benedensas naar Steenbergen

 

Iedere ochtend omstreeks 09:00 uur vertrekken de schepen uit de havens. De aankomst in de volgende haven is in de loop van de middag. Rond 16:00 uur worden de schepen verwacht, maar de aankomsttijd is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Paarden op het jaagpad

 

 

De tocht eindigt dit jaar in Steenbergen. Voorafgaand aan de binnenkomst van de zeilende bedrijfsvaartuigen in de haven van Steenbergen, zullen vanaf ongeveer 13:00 tot omstreeks 15:30 uur de schepen gejaagd worden door trekpaarden. Vanaf de Steenbergsche Vliet worden de schepen voor een deel van de route voortgetrokken door de paarden.  Dit prachtige spektakel vindt plaats op donderdagmiddag 21 oktober, langs de dijk achter Fort Henricus ( Schansdijk, Steenbergen).

 

Samen onze bietentocht zeilen op de Zeeuwse en Brabantse wateren.  Wat geweldig dat het weer kan. Er moet nog rekening gehouden worden met COVID-19 en alle daarmee samenhangende maatregelen. Dit betekent dat er naast de wedstrijd beperkingen zijn. Feestavonden zoals gebruikelijk of andere nevenactiviteiten aan wal vinden niet of zeer beperkt plaats. Alleen als iedereen de Corona-regels naleeft, kan de 22e editie van Bietentocht een succes worden.