In de Ontmoetingskerk van Middelburg wordt op vrijdag 8, zaterdag 9, vrijdag 15 en zaterdag 16 februari de musical ‘De Dochter van de Rabbi’ uitgevoerd. Zowel leden als niet-leden van de protestantse Ontmoetingskerk proberen op deze speelse manier het christelijke geloof te verkondigen. ”Maar dat is niet het enige doel van de musical. We willen ook samen plezier maken”, aldus regisseuse Arine de Visser.

De Ontmoetingskerk

De Ontmoetingskerk

Traditie

 Het is inmiddels een traditie in de Ontmoetingskerk. Om de twee jaar organiseren gemeenteleden sinds 2014 samen met kerkelijke en niet-kerkelijke mensen een musical. De Dochter van de Rabbi is de derde die wordt uitgevoerd. ”Al sinds september zijn we bezig met oefenen, maar de gehele voorbereiding kost zeker een jaar”, vertelt Arine. ”We zorgen dat er tussen de musicals altijd twee jaar zit, zodat we genoeg tijd hebben om het script en de liederen te schrijven.”

Gemêleerd gezelschap

Naast Arine werken er nog ruim vijftig andere mensen mee om het evenement op poten te zetten. Zo vervullen bijvoorbeeld Arjan Schotanus (handelsreiziger Dagan), Erna van Dijk (oudere versie Ashira, dochter van de Rabbi), Anne de Bruin (jonge versie Ashira, dochter van de Rabbi) en Cees Visser (Rabbi) een hoofdrol in de musical. ”Het bijzondere van deze musical is dat er zowel christelijke als niet-christelijke mensen in meespelen. Dat maakt het heel laagdrempelig”, zegt Arine. ”Daarom hopen we ook dat er mensen komen kijken die niets van het christelijk geloof afweten. Het zou fantastisch zijn als ze door de musical in aanraking komen met het Evangelie.”

Foto - Ontmoetingskerk Middelburg

Foto – Ontmoetingskerk Middelburg

Het verhaal

Het verhaal van de musical speelt zich af in Israël, in de tijd van Jezus Christus. Twee verschillende denkbeelden treffen elkaar. Dagan is een handelsreiziger die vooral met zijn eigen rijkdom bezig is. Tijdens zijn bezoek aan Israël ontmoet hij Ashira. Zij is de dochter van de Rabbi en leeft in afwachting van de komst van de Messias, Jezus Christus. Dagan krijgt steeds meer interesse in de God waar Ashira in gelooft, maar ook in haar als persoon. De handelsreiziger vertrekt uiteindelijk naar Jeruzalem, op zoek naar de God van Israël.

Kaarten

Wie de musical wil bekijken, kan op vrijdag 8, zaterdag 9, vrijdag 15 of zaterdag 16 februari een bezoekje brengen aan de Ontmoetingskerk (Oosterscheldestraat 1) in Middelburg. De intree is gratis en de musical begint om 19.30 uur. Kaarten moeten wel gereserveerd worden via het e-mailadres musicaltickets@hotmail.com. 

Bron: Middelburgse en Veerse Bode