Op het gezellig ingerichte Plein Montmaertre, in de schaduw van het stadhuismuseum, centrum van Zierikzee, wordt gedurende een aantal opeenvolgende zaterdagen een intieme kunstmarkt georganiseerd. En, Montmartre op Montmaertre, zoals de markt heet, is elke keer weer een verrassing.

Onverwacht mooi schilderwerk

Onverwacht mooi schilderwerk

Deelnemers kunnen wekelijks verschillend zijn. Zo staat u oog in oog met een kunstenaar die verassend mooie klaproosvelden of strandgezichten schildert. Naast haar een andere creatieve die prachtige poppen maakt. De week daarop kunt u kennis maken met schitterende juweeltjes gemaakt van schelpen of iemand die houtsnijwerk maakt. Steeds weer een verrassing.

Poppen en andere zaken

Poppen en andere zaken

De marktjes hebben steeds in een bepaald thema. Zo is er de markt ‘bloemetjes buiten zetten’, waarbij iedereen welkom is om stekjes, planten en zaden te ruilen. Bloempotten de decoreren of samen met anderen een workshop bloemschikken te volgen. Er is voor elk wat wils.

Om maar een greep te doen uit de aankomende markten; op 15 juli is er een vinyl dag, 22 juli een mediterrane dag. 19 augustus is er het bodypainting evenement en op 9 september Montmaertre Monumentaal.

Verrassende bodypaintings

Verrassende bodypaintings

Indien u meent dat men kennis moet maken met uw creatief werk, het staat u vrij om met een tafel of ezel aan te schuiven.

De markten worden regelmatig muzikaal omlijst met muziek van bekenden en minder bekende straatmuzikanten. Er is een leuk terras aanwezig waar u uw honger en dorst kunt laven. In de kikkerfontijn, het hart van het plein, wordt het water op zwembadkwaliteit gehouden. U kunt er uw kinderen gerust in laten spelen.

Wilt u eens een totaal ander middagje uit? Ga dan zeker Montmartre op Montmaertre bezoeken. Voor meer informatie of deelname, kijk hier op de website van de organisatie  of op de facebookpagina.