Op 9 en 10 juni wordt voor de negende keer de Delta Ride for the Roses georganiseerd. Liefhebbers van fietsen met een hart voor de medemens kunnen dit weekend kennis maken met twee keer vier nieuwe routes door Zuid-Beveland of Zeeuws-Vlaanderen. Puur genieten van het schitterende Zeeuwse landschap. Er kan worden gekozen uit routes met verschillende afstanden. Natuurlijk kan men individueel deelnemen aan dit grootse fiets event. Maar leuker nog is het om dit te doen met een groep collega’s, vrienden van de school waarop je zit of leden van de vereniging waar je sport. Met z’n allen kies je zelf de persoon waarvoor je fietst.

Alleen of in een groep

Alleen of in een groep

Ontstaan.

Het doel van de Ride for the Roses is samen (zoveel mogelijk) geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding door middel van een unieke fietstocht.

In 1997 is Lance Armstrong in Amerika gestart met de Ride for the Roses om op sportieve wijze geld in te zamelen voor kankeronderzoek. In 1998 werd in Amsterdam het startschot gegeven voor de eerste Ride for the Roses in Nederland.

Maak er een gezellige rit van

Maak er een gezellige rit van

In de jaren die daarop volgden werd steeds een andere startplaats, ergens in Nederland gekozen. Veel mensen wilden best meerijden, maar even met de auto van Limburg naar Friesland was te gek. Vandaar dat werd besloten regionale versies van deze fietstocht te gaan ontwikkelen.

 

Zeeland voorop

In 2009 werd voor de eerste keer de regionale editie van Ride for the Roses georganiseerd.  Het was een pilot voor toekomstige regionale edities van het evenement die voortaan jaarlijks in verschillende delen van ons land zouden worden gehouden. Inmiddels zijn er veel regionale edities waaraan kan worden deelgenomen, maar de Zeeuwse editie ‘Delta Ride for the Roses’ is uitgegroeid tot het meest succesvolle evenement. In 2017 was de opbrengst een geweldig succes. Er werd maar liefst € 150.808 bij elkaar gefietst.

Maar het mag ook super sportief

Maar het mag ook super sportief

Kanker moet de wereld uit.

Elk jaar wordt in Nederland bij circa 1.200 mensen een kwaadaardige hersentumor vastgesteld. Het merendeel is tussen de 50 en 75 jaar. Hersentumoren zijn daarmee de 15e meest voorkomende kankersoort. Mannen krijgen iets vaker een hersentumor dan vrouwen. Helaas is de overlevingskans van hersentumoren niet hoog: 25% van de mensen met een kwaadaardige hersentumor zijn 5 jaar na de diagnose nog in leven. Na 10 jaar is dat slechts 15%. In 2016 overleden 883 mensen aan een kwaadaardige hersentumor.

En dan praten we hier alleen nog maar over hersentumor. Er zijn tientallen soorten van kanker waar we nog geen oplossing voor hebben.

Een momentje van rust en bezinning

Een momentje van rust en bezinning

Fondsenwerving

 

De opbrengst van de landelijke Ride for the Roses, inclusief de opbrengst van alle “side-events”(zie http://www.ridefortheroses.nl/) wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

In 2008 kwam de opbrengst van het bijeen gefietste geld ten goede aan Onderzoek naar stamceltransplantatie. In de jaren die daar op volgden werd het geld achtereenvolgens besteed aan: Onderzoek magnetische resonantie – Bestrijding dikke darmkanker – Bestrijding van de symptomen die voorkomen bij de behandeling van lymfeklierkanker – Bestrijding van blaas- en prostaatkanker – Onderzoek immunotherapie – Onderzoek bestrijding huidkanker – Onderzoek ontstaan en voorkomen van Leukemie.

Maar er is nog zoveel meer te doen.

Je mag het zo gek maken als je wilt

Je mag het zo gek maken als je wilt

Onderzoek is dus hard nodig. Die onderzoeken vinden in diverse Nederlandse universitaire ziekenhuizen plaats. Het KWF bepaalt welke onderzoeken m.b.t. hersenkanker subsidie ontvangen.

Meedoen. In naam van de wetenschap

Meedoen. In naam van de wetenschap

Meedoen!        

Heeft u tijd over? Bent u sportief? Kent u een aantal vrienden die ook willen fietsen? Bent u nog gezond? Is er iemand in uw kennissenkring die aan kanker lijdt of er onlangs aan is overleden? Kom dan hiervoor in actie en fiets mee. Voor alle verdere informatie kunt u op deze website terecht.

 

Alle foto’s op deze pagina zijn van de hand van Carel Bruring. Voor meer werk van deze fotograaf kunt u terecht op zijn Facebookpagina.