Ouwerkerk is het oudste dorp op het voormalige eiland Duiveland. Waarschijnlijk is de gemeenschap al gesticht in de 11de eeuw. De watersnoodramp van 1953 heeft Ouwerkerk bijzonder zwaar getroffen. Nagenoeg het hele dorp werd door de golven verzwolgen. 91 mensen, 16,3% van de inwoners, lieten daarbij het leven.
Het drukbezochte Watersnoodmuseum is een herinnering aan deze zwarte tijden.

De gezellige Ring, middelpunt van de feestelijkheden

De gezellige Ring, middelpunt van de feestelijkheden

Maar Ouwerkerk wist zich te herstellen. Het is nu een levendige gemeenschap waar de oude bebouwing rond de kerk in stand is gebleven. Maar ook een gezellig dorp met een bloeiend verenigingsleven.

Vanuit dat verenigingsleven en geïnitieerd door de dorpsraad is er op 9 september het evenement ‘Ouwerkerk Outlet” een ouderwetse dorpsrommelmarkt.
Ouwerkerkers verkopen hun overtollige en/of tweedehands spulletjes vanaf hun eigen erf of stoep. Op tal van plaatsen in het dorp worden tussen 10:00 en 15:00 uur allerhande zaken en hebbedingetjes voor een zacht prijsje aangeboden.

Sla uw slag voor een zacht prijsje

Sla uw slag voor een zacht prijsje

Bij de deelnemers kunt u op plattegronden zien waar de “verkooppunten” zich in het dorp bevinden.

De Ouwerkerk Outlet valt samen met het traditionele Ringrieë op de ring aan de kerk. Op de kop van de ring staan kramen opgesteld voor de braderie.

Ringriee, kan het Zeeuwser?

Ringriee, kan het Zeeuwser?

 

 

Wilt u een gezellig dagje beleven in een authentiek dorp op Schouwen-Duiveland. Ga dan zeker op 9 september naar Ouwerkerk!