Drieschor, misschien wel het mooiste dorp van Schouwen-Duiveland biedt steeds iets bijzonders. Op 9 september echter wel iets heel bijzonders.

Iets ten Noorden van dit mooie dorpje, aan de Zuid Langeweg 2, ligt Manege Balans. Deze manege, met uitsluitend gediplomeerde instructeurs heeft een vier sterren keurmerk van de FNRS. Het team van Manege Balans vindt het uitermate belangrijk dat iedereen zich hier prettig en op zijn gemak voelt. En met iedereen wordt dan ook IEDEREEN bedoeld.

Jasper, een vast ruitertje, twee keer per week

Jasper, een vast ruitertje, twee keer per week

Op deze manege wordt, door de Stichting Paardrijden Gehandicapten Schouwen-Duiveland (SPGSD) therapeutisch paardrijden aangeboden aan minder valide kinderen en volwassenen. Ook kinderen en volwassenen met gedrags problemen kunnen hier terecht. ADHD, autisme en borderline zijn maar enkele voorbeelden.
Invaliditeit, gedragsproblemen of stoornissen vindt het team van Manege Balans eigen een verkeerde term. Ze spreken liever over medemensen die anders in het leven staan.

Spelen te paard

Spelen te paard

Samen met één van de zorgvuldig uitgekozen paarden worden mensen hier geholpen contact te leggen, rust en ritme te vinden en evenwicht in het leven te (her)vinden. Iedereen reageert hierop op zijn of haar eigen manier. Ook paarden hebben hun eigen reactie. Ze zijn begripvol en zijn een spiegel van ons eigen gedrag. Vanuit een eerste contact met de dieren wordt een vorm van therapie samengesteld.

En het werkt. In de loop der jaren zijn door Manege Balans in samenwerking met SPGSD veel en belangrijke successen geboekt. Er zijn voortdurende vriendschappen ontstaan.

Paarden toppunt van gevoeligheid

Paarden toppunt van gevoeligheid

En dat wordt gevierd! Op 9 september organiseren Manege Balans en SPGSD voor de elfde keer de ‘Vriendendag’. Deze dag is speciaal de ruiters met een beperking, maar ook de dag waarop de vrijwilligers in het zonnetje worden gezet.

Om 11:00 uur begint het feest. Men start met het maken van proefritjes. Voor ruiters die niet kunnen of willen is er een spannend spel te paard. Het spelgedeelte start om 12:00 uur.
Om 15:00 is de officiële opening van de helemaal vernieuwde en aangepaste rijhal van de SPGSD. Om 15:30 uur begint de show van de ‘Zwarte Parels’ en de Balans Carouselgroep. Dan volgt een voltige demonstratie door de Voltige Vereniging Krimpernerwaard.
Om 16:30 tenslotte is de prijsuitreiking.

Burgemeester en prijsuitreiker

Burgemeester en prijsuitreiker

Ga daarom zeker eens kijken naar waar de medewerkers van Manege Balans en hun cliënten toe in staat zijn. Misschien voor u een gelegenheid of een aansporing om ook Vriend te worden.

Voor meer informatie kijk op de website of bezoek de faceboekpagina.

Het bezoekadres is:
Manage Balans – centrum voor dressuur therapie en zorg
Zuid Langeweg 2/2a
4315 PH Dreischor
0111 48 19 68

Maak van de dag een feestdag

Maak van de dag een feestdag