Enige tijd geleden schreven we al het artikel ’Moet Schouwen-Duiveland weer treinen krijgen?’ We vonden het idee de moeite waard om te publiceren.

Het idee was afkomstig uit de creatieve koker van de 18-jarige student Tim Sekac. Een idee dat wij omarmden. Zeeland is voor een belangrijk deel afhankelijk van het openbaar vervoer. Op de eilanden zijn we vaak aangewezen op bel- of streekbusjes, bestuurd door vrijwilligers. Vaak mankeert het aan de punctualiteit.

Zeeland zet in op meer toerisme. Daarvoor wordt behoorlijk wat geld vrijgemaakt. Maar het toerisme aantrekkelijk maken begint met goede service verlenen. Laten we beginnen aan de bron. De bereikbaarheid.

Veel toeristen komen met eigen vervoer. Makkelijk, goedkoper dan openbaar vervoer en je kunt veel bagage meenemen. Maar, zeker in deze tijden (milieu) zijn er steeds meer mensen die kiezen voor het openbaar vervoer. En dan wordt er links en rechts achter oren gekrabd. Er moet nogal eens worden overgestapt. Zo aantrekkelijk is dat idee niet.

Met de trein zou u er al zijn.

Met de trein zou u er al zijn.

Wij praten uit eigen ervaring. Als onze zoon die in Hoorn (NH) woont ons wil komen bezoeken dan duurt de reis met de trein vanuit zijn woonplaats naar Bergen op Zoom 2 uur en 40 minuten. Vandaar naar Bruinisse moet hij er nog een 2 uur en 15 minuten aan vast plakken.

Zonde van de tijd, dus wij rijden van Bruinisse naar Bergen op Zoom om hem op te halen. We hebben voor die kleine 40 km. slechts een half uurtje nodig om hem bij ons thuis te krijgen. Scheelt toch mooi – heen en weer – twee en een half uur dat we langer van elkaar kunnen genieten.

Die milieubewuste toerist kan niet over liefhebbende ouders beschikken die hem even op komen halen om hem naar zijn vakantiebestemming te vervoeren.

Ook wil Zeeland inzetten op meer mensen bereiken en openstaande vacatures in te vullen. Vaak stuiten potentiële werknemers op het zelfde bezwaar. Economisch gezien zou een snellere treinverbinding met de rest van Nederland een boost kunnen beteken. Toch een tweede reden om even bij stil te staan. En dat is de eerste stap. Busverbindingen zouden beter aan moeten sluiten op de aankomsttijden van de treinen en volwaardiger moeten worden.

Zeeland en haar intenties hebben recht op volwaardig openbaar vervoer. Tim Sekac heeft gezelschap gekregen van Milan Mertens. Deze twee jonge mensen maken zich sterk voor een betere en snellere verbinding met de rest van Nederland.

Daarom zijn ze een petitie gestart om hun ideeën kracht bij te zetten en onze provincie verder te ontsluiten via de trein.

Als u het idee ook ondersteund, teken dan hier de petitie. Zeeland verdient het.