Ooit stond in het centrum van Bruinisse aan de Oudestraat een donkerbruin café. Gezellig en voor iedereen toegankelijk. Vooral in de weekenden werd Petit druk bezocht. Als de plaatselijke voetbalclub Bruse Boys hun wedstrijden hadden afgewerkt  waren alle supporters te vinden bij Petit.

Maar tijden veranderen.

Het voormalige Café Petit 50 jaar geleden

Het voormalige Café Petit 50 jaar geleden

Jong en ondernemend

Jeroen Hoep jr. afkomstig uit een gezin waar horeca in het bloed zit was ook voorbestemd van het gastheerschap zijn beroep te maken. Hij was jong en had de nodige ambities. Deze jonge ondernemender, hij is van 1996, vatte hij het plan op om  het café om te toveren tot een respectabel restaurant.

Een trotse gastheer

Een trotse gastheer

 

 

 

Voor hij aan zijn gedreven avontuur begon had hij al op verschillende locaties ervaring opgedaan. In zijn  tienerjaren was hij aan het werk als keukenhulp. Daarna ging hij aan de slag als bakker van kibbeling. Hij doorliep de koksopleiding in Middelburg en ging aan de slag als leerling kok in een goed bekend staand visrestaurant.

 

 

Eind 2017 besloot hij de stap te maken naar het zelfstandig ondernemerschap. Hij had zijn oog laten vallen op het oude café Petit dat leeg kwam te staan. De zaak werd groots aangepakt. De hele binnenkant van het gebouw werd tegen de vlakte gewerkt en gemoderniseerd. De buitenkant werd aangepast en kreeg een stijlvolle, moderne uitstraling.

De toegankelijke open keuken

De toegankelijke open keuken

 

Intussen had Jeroen al de nodige extra ervaringen en hij wilde blijven bijleren. En hij toonde zijn ambities. Om maar een voorbeeld te noemen, hij liet zich inschrijven voor het Nederlands Kampioenschap Oestersteken, waar hij, tegen alle verwachtingen in, het zilver in de wacht sleepte. Alle ervaring was welkom voor Jeroen en hij ontwikkelde zich snel tot een bekwaam en hartelijk gastheer.

Jeroen, zilver bij de nationale kampioenschappen oestersteken

Jeroen, zilver bij de nationale kampioenschappen oestersteken

 

 

Op 8 maart 2018 opende ‘Bij Petit – kitchen&bar’ haar nieuwe deuren. Onherkenbaar was de algemene opvatting. Een luxe en stijlvol aandoend interieur met gezellige hoekjes. Ruim van opzet en via een trap doorlopend naar een kleine fraai ingerichte vide.

 

Het oog voor detail is opmerkelijk. Neem de toiletruimte. Handen wassen kunt u doen in een modern gestileerde fonteintje. Maar geen papieren handdoeken of een warme lucht blazer. Nee, voor elke gast ligt er een fris handdoekje, dat na gebruik in een wasmand gedeponeerd kan worden.

Ruim, fris en comfortabel meubilair

Ruim, fris en comfortabel meubilair

 

Toch duurde het enige maanden voor Jeroen zijn draai had gevonden. Werkte hij aanvankelijk met een goede chef en een maître en kreeg hij goede tot uitstekende recensies in vakbladen, hij kon er zijn gevoel niet in kwijt. Na een paar maanden gooide hij het roer om. Men verklaarde hem voor eigenwijs. Maar Jeroen zette zijn zin door.

Gezellige hoekjes om in weg te duiken

Gezellige hoekjes om in weg te duiken

 

 

Hij  realiseerde zich dat hij niet op zoek was naar een aantal Michelinsterren. Nee, zijn ambitie was een gezellig restaurant met een menu met voor iedereen iets passends op de kaart. Toch onderscheidt het zich toch van het doorsnee restaurant. Zoals het in de volksmond wordt genoemd ‘te groot voor een servet, te klein voor een tafellaken’.

 

Nu, na een jaar kan Jeroen spreken van een geslaagd experiment. Met zijn staf van zes mensen staat hij voor iedereen open. Het is een ambiancevol restaurant geworden. Er wordt uitsluitend gewerkt met dagelijks verse producten die in de fraaie, goed en praktisch ingerichte keuken met liefde en plezier worden bereid. Er is gekozen met een semi-open keuken om in contact met de gasten te kunnen blijven.

De opgang naar de vide

De opgang naar de vide

 

 

Vooral opvallend is de wijnkaart. Een groter aanbod hebben we voor een restaurant in deze categorie nog nergens gezien. Franse, Spaanse, Duitse, Argentijnse en Australische wijnen liggen op u te wachten. Bij Petit kunt u kiezen uit 14 verschillende wijnen op glas en maar liefst 30 wijnen op fles. Deze variëren in prijs van € 22,50 tot € 175.

De uitgebreide en zeer gevarieerde wijncollectie

De uitgebreide en zeer gevarieerde wijncollectie

 

 

 

De menuprijzen vallen alleszins mee voor het aangebodene. Jeroen heeft bewust gekozen voor prijzen in het lage middensegment. Dat heeft er toe geleid dat ‘Bij Petit’ al bij een groot publiek bekend is geraakt.

 

Wij hebben niet de pretenties culinaire recensenten te zijn, maar voor ons is ‘Bij Petit- kitchen& bar’ in één jaar uitgegroeid tot een van de meest opvallende restaurants van Bruinisse. Een aanrader dus!!!

Voor meer informatie, kijk op de website.

Reserveren is aan te bevelen.

Petit Kitchen & Bar

Oudestraat 2

4311 AW Bruinisse

0111 82 03 97

info@bijpetit.nl