Voor Zalig Zeeland bezoeken we regelmatig tentoonstellingen, vergaderingen en evenementen. Vaak gewapend met een camera. Je kijkt om je heen om te zien of er nog andere mensen bezig zijn met plaatjes schieten. Vaak zijn dat amateurs die iets willen maken voor hun eigen website.

Kennismaking

Zonsondergang bij Yerseke

Zonsondergang bij Yerseke

Opvallend vaak zagen we dezelfde man. Rijzig, grijs, beschaafd brilletje en rustig pratend. Zo ook toen we onlangs gingen kijken naar het straô rieën op het strand van Burgh-Haamstede. Daar liep hij weer. Rubberlaarzen aan om het aanrollende water met open blik tegemoet te treden. Een aantal camera’s, sommige met telelenzen om zijn nek.

Straô rieën

Spelen met licht en tegenlicht

Spelen met licht en tegenlicht

 

 

 

 

We raakten aan de praat en maakten kennis met de Goese fotograaf Carel Bruring, een geïmporteerde Zeeuw net zoals wij zelf, maar ook met een fascinatie voor onze provincie. Na ons korte gesprek zagen we hem rennend met zijn apparatuur langs het strand, zoekend naar de ideale foto.

Veelzijdig fotograaf

In gesprek met Geert Mak

In gesprek met Geert Mak

Na afloop van het voeten wassen zochten we elkaar weer op. Carel blijkt als freelancefotograaf te werken. Zowel in opdracht als voor zichzelf. In de loop der jaren heeft hij aardig wat voor zijn lens gehad. Zijn lievelingsonderwerp is landschapsfotografie. Soms betekent dat snel werken, maar hij kan ook uren wachten op het juiste moment.

 

Ook hij laat zich graag uit nodigen voor het fotograferen van vergadering en bijeenkomsten. Maar ook zijn bedrijfsreportages zijn van uitzonderlijke kwaliteit.

Jesse Klaver in overwinningsroes

Jesse Klaver in overwinningsroes

 Portretten

Een voorlezende Freek de Jonge

Een voorlezende Freek de Jonge

Als portretfotograaf heeft hij al een bijzonder oeuvre op zijn naam staan. Achteraf zijn wij gelukkig met die kennismaking. We hebben bepaalde afspraken gemaakt en vanaf nu zult u regelmatig werk van Carel Bruring in onze artikelen tegen kunnen komen.

Wilt u uitgebreider kennis maken met deze erg actieve fotograaf, bezoek dan hier zijn facebook pagina. Een kennismaking die zeker niet tegen zal vallen.