Chinees porselein, een Duits beulszwaard, een Groenlandse Kajak, Moorse tegels en portretten van een Spaans koningspaar. Stadhuismuseum Zierikzee bezit een verrassend gevarieerde collectie.

De kajak van Zierik

Een eeuw kunst

Het museum bestaat meer dan 100 jaar en in deze periode verzamelde het de meest uiteenlopende objecten. Zilver, schilderijen, scheepsmodellen, streekdrachten en nog veel meer. In grote, kleine, mooie en soms heel lelijke voorwerpen liggen de meest uiteenlopende verhalen besloten over de boeiende geschiedenis van de stad, het eiland Schouwen-Duiveland en de zee.

 

 

 

Auteurs

De schrijvers Betty Blikman en Pieter Priester laten in dit boek zien wat ruim een eeuw verzamelen bijeen heeft gebracht. Bij 70 prachtige kleurenfoto’s staan zij garant voor de meest verassende en onverwachte verhalen.

Betty Blikman

Betty Blikman

Blikman kwam in 1982 op Schouwen-Duiveland wonen. Eerst in Oosterland, later in Dreischor en vanaf 1992 in Zierikzee. Zij ging schrijven, onder andere de serie ‘Even Omzien’ in de PZC.

Ze ontwikkelde zich tot een zeer gewaardeerd publicist en heeft tal van beken en artikelen op haar naam staan. Daarnaast werkte zij als archiefonderzoeker en cultuurhistorisch gids in Zierikzee.

 

 

Geliefde ouder. Wat is het verhaal achter deze mensen? Peter Priester geeft het antwoord.

Dr. Peter Priester

 

Priester is gepromoveerd als historicus. In de periode van 2000 tot 2014 was hij werkzaam als conservator bij het Stadhuismuseum. Hij heeft in die jaren een fantastische kennis over de collectie van het museum vergaard. Kennis die hij via ‘De kajak van Zierikzee’ op bijzonder heldere en aangename manier over weet te brengen op zijn publiek.

Kustliefhebbers

De kajak van Zierik en andere verhalen is een prachtig naslagwerk voor liefhebbers van kunst, historie en prachtige verhalen. Een waardevolle aanvulling op uw kennis.