Het jaar 1572.

Dirk Simonsz. moet met zijn moeder en zusjes vluchten uit Middelburg. Ketterjagers zijn hen op het spoor gekomen. Zijn moeder wordt gearresteerd. Zijn vader wordt al weken vermist. Ook kan hij geen afscheid meer nemen van zijn buurmeisje Maartje. Zij probeert Dirk ten koste van alles te vinden. Maar wanneer blijkt dat zij ook wordt gezocht nemen zaken vreemde wendingen.

Omslag van de Kuipersdochter

Het is de start van roerige jaren op het Zeeuwse eiland Walcheren. Ze vormen de aanleiding tot de opstand en de 80 jaar durende strijd tegen de Spaanse bezetters. Vlissingen en Veere schrijven geschiedenis.  Wie is toch de geheimzinnige monnik? Of de Momper? Welk gevaar schuilt er achter de ‘Oorlogsbliksem?’ En de IJzeren Hertog?  Dan komen de Watergeuzen op Walcheren. Is dat een vloek of een zegen?

De kuipersdochter van Vlissingen is deel 1 van de historische serie over de strijd om Middelburg in de beginperiode van de Tachtigjarige Oorlog.  Het verhaal is gebaseerd op historische gebeurtenissen en personages.  Het beschrijft hoe het kleine Walcheren is die woelige periode weerstand bood tegen het grote Spaanse Rijk.

Arie Bouwmeester

Over de auteur

Arie Bouwmeester is onderwijzer die zich heeft ontpopt tot een meesterverteller. De kuipersdochter is zijn vierde roman. Hij blijkt een creatieve duizendpoot. Niet alleen als schrijver, maar ook als illustrator van zijn eigen boeken. Hij tekent en schildert en blijkt ook nog eens muzikaal begaafd te zijn.

Tal van redenen om kennis te maken met deze talentvolle auteur