In 1997 startte Lance Armstrong in Amerika met de Ride for the Roses, om op sportieve wijze geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Het jaar daarna, in 1998, werd de eerste Nederlandse Ride for the Roses georganiseerd. Deze startte toen in Amsterdam en had als doel om met een unieke fietstocht geld op te halen en zo een vuist maken tegen kanker. Het was daarmee Nederlands eerste fietsevenement waarbij fondsen werden geworven.

Ride for the Roses door de jaren heen

In de jaren die volgden werd de Ride for the Roses ieder jaar op een andere plek georganiseerd en groeide het uit tot een evenement van proportie. Duizenden fietsers en supporters komen jaarlijks naar de verschillende locaties waar de Ride wordt gehouden. Het bijzondere aan deze tocht is dat de fietsers die de langste afstand rijden (de 100 km) het grootste peloton op de openbare weg vormen. De wegen waar het peloton langskomt, worden afgezet.

Alleen of in een groep

Pre-Rides

Elk jaar fietsen verschillende deelnemers in zogenaamde Pre-Ride groepen een dag voor de Ride naar de startlocatie. Als onderdeel van de totaalbeleving en het werven van fondsen. In Zeeland en Limburg organiseren lokale organisaties ook verbonden evenementen zoals de Delta Ride for the Roses Strandride, Delta Ride for the Roses Goes, Ladiesnightride, Delta Ride for the Roses Zeeuws-Vlaanderen en de Walk for the Roses in Maastricht.

Maak er een gezellige rit van

Organisatie door KWF

Inmiddels is al meer dan 15 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek. In 2018 besloot het vrijwilligersbestuur van de Ride for the Roses het evenement over te dragen aan KWF Kankerbestrijding. Sindsdien organiseert KWF dit oer-Hollandse evenement.

Maar het mag ook super sportief

De Ride for the Roses is hét fietsevenement voor jong en oud met één gemeenschappelijk doel: geld ophalen voor een versnelling in kankeronderzoek. Of je nu 10 kilometer fietst op een stadsfiets met je kinderen, of 100 kilometer aflegt op je racefiets in het grootste peloton van Nederland, iedereen kan meedoen. Samen, op weg naar een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker.

 

 

Routes van de Delta Ride for the Roses

100 kilometer

100km – De Theo Schouwenaar-route

Unieke pelotonstocht op de weg. Vanaf Goes over de Zeelandbrug, Noordhaventoren, terug over de Stormvloedkering, Neeltje Jans en via het Nationaal Park Oosterschelde weer naar Goes.

50 kilometer

50km – De Versnellings-route

Deze toertocht gaat langs een aantal pareltjes op het Zeeuwse platteland. Via de Zwaakse Weel, de Stoomtrein in Hoedenskerke en prachtig buitendijks langs de Westerschelde en terug naar Goes.

25 kilometer

25km – De Ilse Moerkerk-route

Deze toertocht gaat langs een aantal gezellige dorpjes van Zeeland. Langs het Poelbos, de Schouwersweel en Nisse.

25 kilometer

10km – De Toekomst-route

powered by Roompot Vakanties

Een prachtige route in het bijzonder voor gezinnen met kleinere kinderen. Rondom het Poelbos, langs ‘t Klokuus en terug over het viaduct bij s’ Heer Hendrikskinderen. Kinderen tot 12 jaar mogen dankzij Roompot gratis deelnemen aan deze route.

Met dank aan Carel Bruring voor de foto’s

Bron: https://www.ridefortheroses.nl/home