Iedereen die dinsdag de weg op gaat, moet rekening houden met storm. Daarvoor waarschuwt Weeronline. De combinatie van springvloed en een sterke noordwestenwind zorgt er bovendien voor dat meer water het Waddengebied instroomt. Hierdoor zal meer rommel van de overboord geslagen containers aanspoelen op de Wadden en op het Friese en Groningse vasteland. Ook aan de Zeeuwse kust kan het behoorlijk gaan spoken.

Wind aan het strand

Wind aan het strand

 

 

Vanaf de ochtend kunnen door het hele land windstoten tot 80 kilometer per uur voorkomen, aan de kust kan de wind pieken naar 100 kilometer per uur. In het Waddengebied wordt de sterkste wind verwacht. Met windkracht 9 is er daar waarschijnlijk sprake van storm. Mocht het zover komen, dan zou het de eerste storm sinds 24 januari 2018 betekenen.

Het wordt dinsdag 8-9 graden en het weerbeeld bestaat naast veel wind uit een mix van buien en opklaringen. In de loop van de middag zet de temperatuur vanuit het noorden een daling in.

In de nacht naar woensdag daalt de temperatuur naar 0-3 graden. In de kustgebieden blijft de temperatuur iets hoger. Tijdens buien is kans op winterse neerslag.

Verder is het weerbeeld wisselend. Er trekken buien over het land, waarbij ook kans is op hagel. Tussen de zich snel verplaatsende buien breekt de zon af en toe door.

Bron: Weeronline