Lopend over het Havenpark in Zierikzee, vlak bij het beeldje van de beroemde arts Job Baster staan een aantal statige middeleeuwse panden. Een van die panden valt op vanwege een ingetogen, maar mooi logo; ‘Gallery Yewel – sieraden en meer kunst.’

Onze nieuwsgierigheid was gewekt en we liepen naar binnen.

Hier maakten we kennis met Luuk van der Werf en zijn partner Yolande Paling. Luuk was in een vorig leven bouwkundig tekenaar, Yolande opereerde jarenlang als dierenarts, werd tien jaar geleden gegrepen door de schoonheid van sieraden, volgde een cursus goudsmeden en werd ook edelsmid.

Bijna drie jaren geleden streek dit artistieke tweetal neer in Zierikzee. Het plan was om hier een galerie te huisvesten. Ze kochten het pand op nummer 29. Terugvallend op zijn kennis als bouwkundige was een ingrijpende aanpassing noodzakelijk. Na zelf anderhalf jaar werken was het interieur volledig aangepast en de naam kunstgalerie waardig.

Het fraaie en rustgevende interieur

Het fraaie en rustgevende interieur

 

Voor Luuk die altijd al een passie had voor strand en zee, was de galerie zodanig omgevormd dat hij hier zijn ideaal ‘Kunst van Zee’ tentoon kon gaan stellen, exposities organiseren en als verkoopagent voor Zeeuwse kunstenaars kon gaan opereren.

 

Yolande heeft een deel van de ruimte ingenomen die dienst doet als haar atelier. Tevens heeft ze hier een geweldige expositieruimte voor haar prachtig en geraffineerd werk.

 

 

gaas

Set sieraden van Yolande Paling – Zilver ‘Gaas’

 

 

 

Gallery Yewel is in korte tijd uitgegroeid tot een instituut op kunstgebied in Zierikzee. Er worden unieke sieraden, schilderijen en glaskunst gepresenteerd. Wel is er als steeds terugkerend thema Zeejand, met haar stranden, golven, meeuwen, prachtig Zeeuws licht en Zeeuwse mensen.

 

Kauwtje-1 - Maryanne van Winden

Kauwtje-1 – geschilderd door Maryanne van Winden

 

 

Tijdens de exposities wordt er meestal werk van twee tot vier kunstenaars tentoon gesteld. Daardoor is Yewel nooit saai. Over het algemeen blijft dit werk een of twee maanden aanwezig.

 

Deze succesvolle galerie is een bezoek zeker waard. Op de eerste plaats vanwege de mooie ambiance. Ten tweede om de steeds wisselende collectie Zeeuwse kunst. En niet in de laatste plaats vanwege de betaalbaarheid van het aangeboden werk.

 

 

Strand - Louky Scheltema

Strand – schilderij van Louky Scheltema

 

Luuk van der Werf en Yolande Paling heten u graag welkom op deze bijzondere locatie.

Galerie Yewel

Havenpark 29

4301 JG Zierikzee

Telefoon: voor alle kunst – Luuk:            06 53 23 03 84

voor sieraden – Yolande:        06 40 10 37 30

e-mail:    yolande@yewel.nl

luuk@yewel.nl

 

Galery Yerwel is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en elke eerste zondag van de maand van 13:00 tot 17:00 uur. Uiteraard ook op afspraak.

Om op de hoogte te blijven van de activiteiten, kunt u zich opgeven voor de nieuwsbrief.

golfopgrillighout-1Wilma Kubbinga

Glaskunst Golf op grillig hout van Wilma Kubbinga