Vanaf komend weekend verwacht VVV Zeeland weer een groot aantal toeristen te mogen ontvangen in de provincie. De zomervakantie regio zuid gaat van start en dit brengt gasten uit Zuid-Nederland bij de Zeeuwse vakantieaccommodaties. Directeur Erik van den Dobbelsteen van VVV Zeeland schat dat de meeste accommodaties op een gemiddelde bezetting van 70% zitten. Dat is vergelijkbaar met het begin van de zomervakantie van vorig jaar. Zodra de bouwvakvakantie start, stijgt het bezettingspercentage naar 90%.

Strand Westenschouwen in trek bij Duitse gasten

 

Traditionele zomervakantie

Uit een belronde van VVV Zeeland blijkt dat de bezettingsgraad langs de kust hoger is dan in het achterland. Dit beeld is vergelijkbaar met vorig jaar. De Nederlandse gast wacht over het algemeen langer met het boeken van een vakantie in eigen land, voor deze last-minute beslissers is er dus zeker nog wel een accommodatie te vinden; aldus van den Dobbelsteen.

Markt in Tholen – markten zijn gewild

Buitenlandse gasten 

In vergelijking met vorig jaar komt het percentage toeristen uit Duitsland en België overeen. Voor de regio’s Walcheren en Schouwen-Duiveland blijft Duitsland een populair herkomstland, terwijl Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland populair zijn onder Belgische gasten. In de regio Noord-Beveland zien we een goede mix van Duitse, Belgische en Nederlandse gasten.

 

En voor varen is er alle ruimte

Veel te doen

Zoals elke zomer zijn er in het hoogseizoen volop festivals, activiteiten, folkloristische dagen, zomermarkten etc. te beleven. De gasten kunnen hier tijdens de zomervakantie volop van genieten, in Zeeland is er genoeg te doen, zegt van de Dobbelsteen. We blijven daarnaast een uitstekende bestemming om bijvoorbeeld te gaan fietsen, wandelen, watersporten en culinair te genieten.

 

Bron: VVV Zeeland