De herfst komt nu met rasse schreden dichterbij. Dat houdt in dat de kleinere musea zich op gaan maken voor de winter. Vanwege het einde van het toeristenseizoen zullen ze tot het volgend voorjaar hun deuren gaan sluiten.

Museumboerderij Goemanszorg in Dreischor zal die komende maanden van sluiting niet ongebruikt laten. Er ligt nogal wat werk te wachten.

Ruime expositiezalen

Dit unieke museum draait volledig op vrijwilligers. Deze vrijwilligers laten mensen van buiten onze provincie kennis maken met het leven van onze landbouwers. Ze leren de bezoekers kennis te nemen van de vele mogelijkheden die vlas bood. Ze laten toeristen zien hoe waardevol de Zeeuwse trekpaarden waren. De geschiedenis van meekrap, dat ooit voor welvaart stond wordt prachtig verteld. Toeristen en bezoekers waarderen Museumboerderij Goemanszorg met een hoog cijfer.

De afgelopen coronaperiode heeft dit museum, waar het agrarische bestaan van ons eiland zo prachtig wordt geëxposeerd, haar uitdagingen weer enthousiast opgepakt. Zij draait met vrijwilligers die al jarenlang werken in een leuk team waar plezier en hobby hand in hand samen gaan.

De verzorgde tuin

 

Maar…. er is ruimte om met nieuwe, even enthousiaste vrienden vanaf volgend seizoen dit waardevolle werk voort te zetten.

Voor die nieuwe vrijwilligers begint het seizoen eigenlijk al binnenkort. Nieuwe exposities moeten worden ingericht en het tuinonderhoud ligt niet stil. Oude landbouwmachines en koetsen hebben behoefte aan een kwast verf en nog veel meer.

Het geweldige koudbloed trekpaard

 

Graag dagen we u uit! Tijd over en op zoek naar een leuke bezigheid? Werken met een leuk team? Gevoel voor historie en de wil om de rijke geschiedenis van ons eiland uit te dragen?

Kom dan een keertje kennis maken, kijk rond in onze rijke historie en wie weet, heeft u een nieuwe hobby of tijdsbesteding voor een aantal uren per week gevonden.

 

 

Pak de telefoon of schrijf om een vrijblijvende afspraak te maken met Anita de Munnik.

06 40 38 89 93 of ademunnik72@gmail.com 

Wie weet, gaat er een compleet nieuwe wereld voor u open.