Sinds januari 2017 is de website “Groôs op Zeêland” online gegaan. Een website die hét digitale koffietafelboek is voor trotse Zeeuwen en liefhebbers. Via deze website ontdekt u de mooiste pareltjes van Zeeland.

Mel en Kim van Zweeden hebben Zeeuwse harten en een hart voor Zeeland. Ze zijn geboren en getogen in Kapelle op Zuid-Beveland. Net als oud-dorpsgenoot Annie M.G. Schmidt kregen zij het idee om een kijkje te gaan nemen buiten de grenzen van onze provincie.

Na het afronden van de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Zeeland begonnen zij hun ontdekkingsreis. De zussen verkenden Amsterdam, Mechelen en Londen. Uiteindelijk streken zij neer in Rotterdam. Daar ontdekten ze dat niets hem zo gelukkig maakt als de Zeeuwse klei en de zilte zeelucht.

U raadt het al; Groôs op Zeêland is ontstaan uit een vorm van heimwee. Ook brengen ze met deze website een ode aan dit prachtige en unieke stukje Nederland.

Facebookpagina

Facebookpagina

De Zeeuw met de pen: Kim van Zweeden

Kim (1988) zoekt in haar vrije tijd het liefst naar schelpen, boeken, antiek, ansichtkaarten, oude bruine kroegen en monumenten. Als er maar een verhaal in zit. Dit gecombineerd met een pot thee of een glas cider plus kaasplankje. Ze werkte tijdens haar studie als redacteur bij Provincie Zeeland, de gemeente Kapelle en de PZC. Al snel verbreedde Kim haar horizon door als freelance communicatieadviseur in Rotterdam, Den Haag, Hilversum en Den Bosch aan de slag te gaan. Met Groôs op Zeêland heeft ze het beste excuus gevonden om zoveel mogelijk naar huis te gaan.

De Zeeuw met de camera: Melanie van Zweeden

Melanie (1992) neemt als het even kan haar camera mee onder de arm. Hiermee legt ze de mooiste plekken, (buiten)events en mensen vast op de gevoelige plaat. Als ze niet aan het fotograferen, knutselen of breien is, vind je haar bij een concert of festival. Verder houdt Mel zich sinds haar afstuderen bezig met omline communicatie- en fotografieprojecten in Amsterdam en Rotterdam. Soms als parttimer, soms als freelancer. Het fijne aan Groôs op Zeêland? Hier kan ze volledig haar eigen invulling aan geven!

Zeeuwse kap - tekening Eveline de Jonge

Zeeuwse kap – tekening Eveline de Jonge

Het creatieve Zeeuwse team: Pim, Eveline en Jorick

De website en de huisstijl zijn het resultaat van het creatieve team achter Groôs op Zeêland.

De in ’s-Heer Arendskerke geboren Pim van er Borgt  (1992) studeerde Communicatie & Multimedia Design aan de Avans Hogeschool Breda en is freelance designer en developer. Hij heeft de website van Groôs ontworpen en gemaakt.

Eveline de Jonge, geboren in Goes (1992) is Master of Fine Arts en Master in Law. Sinds haar afstuderen aan de Willem de Kooning Academie en Erasmus Universiteit werkt ze in een Haags advocatenkantoor en aan verschillende kunstprojecten. Voor Groôs maakt ze e mooiste illustraties.

Logo Groôs op Zeêland

Logo Groôs op Zeêland

Jorick de Qyaasteniet, ook afkomstig uit Goes (1990) is graphic- en webdesigner. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunst in Den Haag en werkt sinds zijn afstuderen bij communicatie- en designbureau FUNCKE in Haarlem. Jorick maakte voor Groôs het logo met handgetekende oester.

Samen staan ze aan de wieg van Groôs op Zeêland. Een prettige website met de meest uiteenlopende onderwerpen en rubrieken. Regelmatig verschijnen er artikelen onder de koppen: Echte Zeeuw’n – Boerepronkers – Oenger en Dorst – Cultuur Snuuv’n  of Sjouwen en Doen. Steeds verfrissend met een andere kijk op wat voor Zeeuwen al lang gewoon is.

Laat u eens aangenaam verassen. Neem daarom een kijkje op de website  en voeg deze toe aan uw favorieten of like de facebookpagina om dagelijks op de hoogte te blijven van ander nieuws uit Zeeland.

Groôs op Zeêland is een echte aanrader voor Zeeuwen, ‘geëmigreerde Zeeuwen’ en liefhebbers van Zeeland!