Zoals zo veel kleine meisje koesterde Ilona Giljam-Joppe de droom kapster te worden. Maar in tegenstelling tot veel van die kleine meisjes Ilona ging er vol voor.

Opleiding

Zij doorliep de MAVO om daarna via een driejarige opleiding tot het allround kapper het vak te leren aan het Zadkine College in Rotterdam.

Daar leerde ze de uitvoerende functies van het kappersvak, zoals knippen, snijden, (op)scheren, föhnen, stylen, kleuren en omvormen van het haar. Maar ook het omgaan en adviseren met en van klanten stonden hoog op het lesprogramma.

Tijdens haar opleiding liep ze stage bij een aantal goed aangeschreven kapperszaken.

Goed gereedschap is het halve werk

 

 

Ervaring

Na haar opleiding zeer succesvol te hebben afgerond, kostte het Ilona weinig moeite om een vaste baan te vinden. Ze werkte acht jaar bij een kapperszaak in Oude-Tonge. Hier deed ze een schat aan ervaring op, leerde meer en meer op zichzelf te vertrouwen en schuwde nieuwe technieken niet.

Ilona

 

 

Onverwachte switch

Door een toevallige samenloop van omstandigheden ging ze voor één dag haar vader helpen in diens bedrijf. Dacht ze! Het werden al snel meerdere dagen en ze leerde daar werken als ondernemer. Ze stopte met haar werk als kapster, trouwde en kreeg een dochter. De werkomstandigheden waren ideaal. Ze kon zelfs haar kleine meisje meenemen naar haar werk.

 

Een andere kleur Geen probleem

Creativiteit

Maar toch bleef Ilona met een leeg gevoel zitten. Ze miste de creativiteit die ze kwijt kon in het kappersvak. Het gezellige praatje met de mensen en het vakkundig  advies aan klanten om eens een totaal ander kapsel uit te proberen. Ze miste de uitdagingen van het kappersvak.

 

Twijfel

In de zomer van 2019 begon het te knagen. Zou ze weer in een kapperszaak gaan werken? Of toch een eigen zaak beginnen? Ze Had inmiddels de nodige ondernemers ervaring.

Ze sprak met haar man over haar plannen en haar twijfel en kreeg het enige juiste advies: “Gewoon doen! Anders heb je over 10 jaar spijt dat je het niet hebt gedaan”. Daarop begon ze te werken aan een nieuw concept.

Ilona knipt – bij u thuis

 

Ilona knipt – bij u thuis

In de zomer van 2019 begon ze na te denken over een hoe en wat. Na enig zoeken en luisteren naar mensen kwam ze tot de conclusie dat we leven in een tijd waarin iedereen het druk heeft en gehaast is. Niet iedereen heeft de tijd om strak te plannen om daarna enkele uren in een kapsalon door te brengen. Volgens Ilona was er plaats en behoefte aan een aan-huis kapster.

 

Start

In december van dat jaar, na de nodige voorbereidingen en lobbyen startte Ilona haar eigen bedrijf “Ilona knipt – aan huis”. Al snel bleek dit een gouden greep. Zoals een van haar klanten opmerkte: “Het is zo handig, ik kan bij wijze van spreken tussen de aardappels en de pap door geknipt worden”.

Praktijk

Niet helemaal waar natuurlijk, maar er zijn veel praktische voordelen aan te wijzen. De behandeling kan even worden onderbroken om het eten op te zetten. De kinderen hebben geen oppas nodig, maar blijven in de buurt en spelen of zitten voor de TV of hun spelcomputer.

Pa komt thuis van zijn werk en gaat rustig op de bank zitten met een kop koffie of een biertje. En intussen brengt Ilona een  nieuwe kleur of een nieuwe coup aan en geeft dezelfde service als de reguliere kapsalon. Voor veel mensen een ideale oplossing.

Gelukkig

Ilona is gelukkig net de stap die ze heeft genomen. Ze heeft weer de gezelligheid van het onder de mensen zijn. Haar klanten gelukkig maken en haar creativiteit weer uit kunnen leven. Ze volgt weer cursussen en is blij om weer met collega kappers ervaringen en ideeën uit te wisselen en zich verder te ontwikkelen in haar vak, voor zover dat nog mogelijk is.

Wanneer?

De voorlopige werktijden waarop u Ilona aan huis kunt laten komen zijn:

Op maandag van 09:00 tot 20:00 uur en op donderdag en vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Hoewel, vanwege haar groeiend aantal zeer tevreden klanten, ze heeft nog ruimte. Deze wordt langzaam maar zeker al op de woensdag en zaterdag ochtend ingepast.

Druk? Ilona is weer helemaal gelukkig en kijkt er naar uit andere mensen te ontmoeten om ze tevreden en gelukkig achter te laten.

Voor informatie en/of afspraken is Ilona te bereiken via haar telefoon: 06 21 40 02 44