Inge de groot

Inge de groot

Inge de Groot is oorspronkelijk afkomstig van Spijkenisse. Ze was jaren werkzaam in de gezondheidszorg.

Migrant

In 2007 besloot ze de wijk te nemen naar Zeeland waar ze zich in Zierikzee vestigde. Inge voelde zich mateloos aangetrokken tot de zee. Niet heel erg verwonderlijk. Haar moeder komt van Colijnsplaat en elke zomer bracht ze in Zeeland door. Haar vader was werkzaam op de Willem Barendsz II die dienst deed als walvisvaarder tot 1964.

Haar overgrootvaarder was vuurtorenwachter op de Brandaris op Terschelling. Inge had als kind al zout water in haar bloed.

Altijd aangetrokken tot het strand en de natuur besloot ze haar leven een andere wending te geven en verder door het leven te gaan als kunstenares.

Auto Didact

In maart 2007 opende zij haar “Atelier Paal 3” aan de Beddeweeg 3 in Zierikzee.

De rollende zee

De rollende zee

Al snel kreeg Inge enige bekendheid. Haar zeegezichten en strandtaferelen kregen iets bijzonders mee. De zee en het jutten zaten haar in het bloed. Om die reden is ze vaak te vinden aan de rand van de zee. Daar verzameld zij oud hout dat is aangespoeld of jaren in het water heeft gelegen. Hiervan maakt ze, als was het een legpuzzel, de lijsten voor haar schilderijen. Deze manier van werken maakt haar werk dubbel authentiek.

Als u haar aan het jutten wilt zien, kijk hier:

Haar werk

De schilderijen van Inge de Groot kenmerken zich door een bijna fotografische weergave van het origineel en een perfecte penseelstreek. Dat, in combinatie met de bijzondere lijsten, maakt haar werk uniek.

Palen aan het strand

Palen aan het strand

Toch is het niet zo dat Inge andere onderwerpen uit de weg gaat. Als het maar met de natuur te maken heeft. Of het gaat om een prachtige kop van een koe of een drieluik van veldbloemen. Met een even feilloze hand worden deze op doek gezet.

Duizendpoot

Klaprozen, deel van drieluik

Klaprozen, deel van drieluik

Veel van haar werk is terug te vinden op haar website:

Maar zij beperkt zich niet alleen tot schilderen. De Groot maakt ook prachtig fotowerk, altijd op zoek naar iets bijzonders.

Schaduw van palen

Schaduw van palen

Tussen de bedrijven door schrijft ze prachtige gedichten welke zij op een achtergrond van een van haar foto’s projecteert om er één geheel van te maken. Ook dat maakt haar werk (opnieuw) heel bijzonder.

Stil gedicht

Stil gedicht

Kunstmarkt

Inge de Groot leeft werkelijk voor haar kunst. Zo is zij een van de initiatiefnemers van de kunstmarkt in Zierikzee op het Plein Montmaertre, in de schaduw van het historische Stadhuismuseum.

Elke zaterdag tijdens de zomermaanden is hier een levendige, bijna historische markt, waar plaatselijke kunstenaars en soms kunstenmakers, zich verzamelen. Deze markt is uitgegroeid tot een geweldige kunstmanifestatie die uw bezoek meer dan waard is.

Hier kunt u Inge de Groot en haar werk bezoeken. Kijk voor de markt hier:

De zalige kunstmarkt

De zalige kunstmarkt

Met Inge de Groot is Zierikzee een geweldige kunstenares rijker geworden. Als u een bezoek aan haar atelier wilt brengen kan dat na telefonische afspraak.

Zeker doen, haar werk is meer dan de moeite waard.

Verder kennis maken met het idealistische werk en denken van Inge de Groot, bekijk het onderstaande filmpeje

Sloep op het strand

Sloep op het strand

Strandmarkering

Strandmarkering

Hout en keien

Hout en keien