Inge de Groot is oorspronkelijk afkomstig van Spijkenisse. Ze was jaren werkzaam in de gezondheidszorg.

In 2007 besloot ze de wijk te nemen naar Zeeland waar ze zich in Zierikzee vestigde. Inge voelde zich mateloos aangetrokken tot de zee. Niet heel erg verwonderlijk. Haar moeder komt van Colijnsplaat en elke zomer bracht ze in Zeeland door. Haar vader was werkzaam op de Willem Barendsz II die dienst deed als walvisvaarder tot 1964.

Sloep in een natuurlijke omgeving

Sloep in een natuurlijke omgeving

 

Haar overgrootvaarder was vuurtorenwachter op de Brandaris op Terschelling. Inge had als kind al zout water in haar bloed.

 

Altijd aangetrokken tot het strand en de natuur besloot ze haar leven een andere wending te geven en verder door het leven te gaan als kunstenares.

Paal 3

De rollende zee

De rollende zee

In maart 2007 opende zij haar “Atelier Paal 3” aan de Beddeweeg 3 in Zierikzee.

Al snel kreeg Inge enige bekendheid. Haar zeegezichten en strandtaferelen kregen iets bijzonders mee. De zee en het jutten zaten haar in het bloed. Om die reden is ze vaak te vinden aan de rand van de zee. Daar verzameld zij oud hout dat is aangespoeld of jaren in het water heeft gelegen. Hiervan maakt ze, als was het een legpuzzel, de lijsten voor haar schilderijen. Deze manier van werken maakt haar werk dubbel authentiek.

Als u haar aan het jutten wilt zien, kijk hier.

strandpalen

strandpalen

 

Schilderijen

De schilderijen van Inge de Groot kenmerken zich door een bijna fotografische weergave van het origineel en een perfecte penseelstreek. Dat, in combinatie met de bijzondere lijsten, maakt haar werk uniek.

Toch is het niet zo dat Inge andere onderwerpen uit de weg gaat. Als het maar met de natuur te maken heeft. Of het gaat om een prachtige kop van een koe of een drieluik van veldbloemen. Met een even feilloze hand worden deze op doek gezet.

Veel van haar werk is terug te vinden op haar website.

Maar zij beperkt zich niet alleen tot schilderen. De Groot maakt ook prachtig fotowerk, altijd op zoek naar iets bijzonders.

Tussen de bedrijven door schrijft ze prachtige gedichten welke zij op een achtergrond van een van haar foto’s projecteert om er één geheel van te maken. Ook dat maakt haar werk (opnieuw) heel bijzonder.

 

strandpalen

woorden

Plein Montmaertre

Inge de Groot leeft werkelijk voor haar kunst. Zo is zij een van de initiatiefnemers van de kunstmarkt in Zierikzee op het Plein Montmaetre, in de schaduw van het historische Stadhuismuseum.

Elke zaterdag tijdens de zomermaanden is hier een levendige, bijna historische markt, waar plaatselijke kunstenaars en soms kunstenmakers, zich verzamelen. Deze markt is uitgegroeid tot een geweldige kunstmanifestatie die uw bezoek meer dan waard is.

Plein Montmartre

Plein Montmartre

Hier kunt u Inge de Groot en haar werk bezoeken. Kijk voor de markt hier.

 

 

Met Inge de Groot is Zierikzee een geweldige kunstenares rijker geworden. Als u een bezoek aan haar atelier wilt brengen kan dat na telefonische afspraak.

+31(0)623-200728 of inge@paal3.nl

Zeker doen, haar werk is meer dan de moeite waard.