De lockdown is grotendeels opgeheven. Veel mag weer. Alleen evenementen zijn nog niet toegestaan. Maar u kunt uw eigen event beleven. Ga daarvoor naar Oostkapelle.

Prachtige omgeving

Vraag aan Oostkappelaars om Oostkapelle te omschrijven en de antwoorden zullen zijn: de prachtige omgeving met bos, strand, duinen en zee, de schone zeelucht, de grote majestueuze kerktoren, de vele buitenplaatsen, de akkers met vergezichten, natuurgebied de Manteling van Walcheren en de afwisseling van rust en recreatie. Zo’n omgeving nodigt zeker uit om te wandelen.

 

Verschillende routes

Er zijn vier bewegwijzerde wandelroutes uitgezet door de werkgroep LandGoed Wandelingen Oostkapelle (LGWO). Ieder met een eigen thema en verschillend van afstand: 2,3 km. tot 7,8 km. De wandelroutes volgen verharde en onverharde paden.

Goed aangegeven routes

Bij de Oostkapelse ondernemers en het VVV-inspiratiepunt Oostkapelle is de gratis ‘Plattegrond Oostkapelle’ mee te nemen. Op de ‘Plattegrond Oostkapelle’ zijn, behalve een getekende plattegrond van een deel van Oostkapelle, de vier ingetekende routes van de LandGoed Wandelingen en interessante wetenswaardigheden over de plaatsen waar u langs komt, de locaties van leden van de Ondernemersvereniging Natuurlijk Oostkapelle opgenomen. De bewegwijzerde routes zijn te volgen met deze papieren versie of met de mobiel.

Speciale terreinrolstoelen

Voor mensen voor wie het wandelen lastig is en die toch graag willen genieten van de omgeving, zijn speciale terreinrolstoelen te huur via  Off Road Solutions waarmee de rode pijltjesroute (5 km.) geheel te volgen is en de andere drie routes bijna geheel. Er zal dan deels een alternatief gekozen moeten worden in verband met geplaatste hekken. Deze speciale terreinrolstoelen zijn geschikt voor onverharde paden, zoals in het bos en op het strand.

Speciale terreinrolstoelen

 

De vier LandGoed Wandelingen zijn ook te vinden via de website  Voor het wandelen van de routes via GPS is Google Maps nodig.
De ‘Plattegrond Oostkapelle’ is in drie talen verkrijgbaar: Nederlands, Duits en Frans.

Komende dagen niets te doen? Ga dan met het mooie weer op stap in Oostkapelle!!!