Dat onze Zeeuwse wateren zoveel mooie producten te bieden hebben, dat wisten we al. En onze Zeeuwse Chefs kunnen al dat moois perfect bereiden.

D.P. Arkenbout in zijn domein, screenshot Omroep Zeeland

D.P. Arkenbout in zijn domein, screenshot Omroep Zeeland

Beste restaurants

Manoir Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen, De Kromme Watergang in Hoofdplaat, Pure C in Cadzand en Brasserie De Vluchthaven in Bruinisse horen bij de beste visrestaurants van Nederland. De vier Zeeuwse zaken zijn door NRC Handelsblad opgenomen in een gids waarin de beste vijftien staan.

Sterrengeweld.

In een toelichting heeft de krant het over ‘Zeeuws sterrengeweld waar het niveau van de visbereidingen aan het ongelofelijke grens’

D.P. Arkenbout

In Brasserie De Vluchthaven in Bruinisse zwaait kok Dirk-Pieter Arkenbout de scepter. Door zijn fans wordt hij ‘DP’ genoemd. Een opvallend mens. Als hij je tegemoet treedt zie je een visserman uit het begin van de vorige eeuw op je afkomen met zijn volle baard en woeste haardos.

Maar ook zijn manier van koken maakt hem bijzonder. DP kookt louter biologisch en regionaal. Kreeft komt uit het water voor de deur, vis is van de afslag in Stellendam, schelpdieren zwemmen in de kwekerij achter het restaurant. Hoe vers en Zeker Zeeuws wil je het hebben?

 

 

Arkenbout scharrelt zijn kostke bij elkaar - foto Omroep Zeeland

Arkenbout scharrelt zijn kostje bij elkaar – foto Omroep Zeeland

Zelf doen

In ‘Van Zee’ gaat programmamaker Jacomien Kodde wekelijks op pad met Arkenbout die het Van Zeediner bereidt: De chefkok uit Bruinisse haalt op bijzondere maar eenvoudige wijze allerlei heerlijkheden uit zee en maakt die op geheel eigen wijze klaar. In iedere aflevering een nieuw en verrassend product.

Kun je al dat heerlijks zelf eenvoudig en snel klaarmaken? Ja dat kan! Vanaf dinsdag 3 juli 2018 is Omroep Zeeland begonnen dertien weken lang het nieuwe programma ‘Van Zee; uit te zenden.

De Vluchthaven en Omroep Zeeland, maken een mooi product.

Brasserie De Vluchthaven en Omroep Zeeland, maken samen een mooi product voor u.

Alle afleveringen kunt u via deze link  terug kijken en daarmee inspiratie opdoen voor in uw eigen keuken.

Onze complimenten voor dit initiatief van Omroep Zeeland waarop de Zilte Zaligheden van onze provincie op een bijzondere manier in het zonnetje worden gezet. En voor u, veel succes bij het verwennen van uw gasten.

Bron: Omroep Zeeland