Nieuw is het natuurlijk niet. In het verleden was er al een spoorlijn op Schouwen-Duiveland. Dit spoor, of zo u wilt tramlijn, werd uitgebaat door RTM en liep in eerste instantie van de veerhaven in Bruinisse naar Brouwershaven. Op vrijdag 27 april 1900 werd de eerste tram met veel muziek, een groot publiek, erebogen en erewachten te paard verwelkomd.
In 1915 werd de tramlijn vanwege de grote aantallen toeristen die gebruik maakten van de lijn, doorgetrokken naar Renesse en Burgh-Haamstede.

Het traject van de oude tramweg

Het traject van de oude tramweg

Wordt het oude spoorlijntje gemist? De een, waarschijnlijk in het bezit van een auto, zegt van niet. Anderen juichen het idee toe. Zij vinden dat het een prettige aanvulling is op het gebrekkige openbaar vervoer op het eiland of zijn voor schoner en duurzamer. Feit is dat voor een aantal dorpen op Schouwen-Duiveland het openbaar vervoer nogal gebrekkig is. Inwoners zijn dan al snel geneigd de auto of de scooter te pakken.

Tim Sekac, een achttienjarige Amsterdamse student met een passie voor treinen vatte het idee op om twee lijnen te bedenken. Ze starten vanaf het station Roosendaal. Beide zijn een beetje afgeleiden van de oude tramweg.

Het nieuwe voorgestelde traject

Het nieuwe voorgestelde traject

Om zijn idee te testen heeft hij enige tijd geleden een on-line petitie opgestart. Deze is tot nu toe door een 220 mensen ondertekend. Wanneer Sekac het aantal handtekeningen van 1.000 overschrijd wil hij deze aanbieden aan de politiek, de NS en ProRail. De petitie kunt u hier vinden.

Is de aanleg van een nieuwe-oude spoorweg over Schouwen-Duiveland een slecht idee? Is het betaalbaar en zal het geld kosten of kostendekkend zijn? Het is een ieder geval een feit dat het de zomerdrukte op de N59 sterk terug kan dringen en de reistijd naar de kop van Schouwen aanmerkelijk kan verkorten.  Ook zou het een publieke erkenning zijn van het mooiste eiland van Zeeland.

Wij blijven Sekac en zijn idee volgen en zullen u regelmatig bijpraten en op de hoogte houden.