Even buiten Noordgouwe word je blik getrokken door een bord met daarop de uitnodiging zelf je boeket bloemen te komen plukken.  Een groot veld lelies ligt uitnodigend op je te wachten. Draai je het paadje naar het veld in, dan staan er twee tafels opgesteld, waar het goed uitrusten is. Een lekker plekkie om even gezellig bij te komen met een kop vers gezette koffie.

Pluk de dag

Aan de andere kant van de oprit staat een grote schuur. Daarvoor staat een bordje met het opschrift Mo&More. Als je je nieuwsgierigheid niet kunt bedwingen, achter de deur wacht je een complete verrassing. In een grote hal liggen honderden bolletjes wol in oude groentekratjes uitgestald. In het midden van de winkel staan een aantal oude, blinkend gepoetste tafels en stoelen. Daarop liggen tal van breiboeken en bladen ter inzage. De zaak is stemmig verlicht. Hier is het domein van Monique Dalebout.

 

Een waaier van kleuren komt op u af.

Zo’n 15 jaar geleden streek Monique neer op Schouwen-Duiveland. Ze was de drukte en het lawaai in Dordrecht zat en kwam op dit eiland haar rust zoeken. Een gok, geeft ze toe. Ze kende niemand en het was de vraag of ze aan werk kon komen. Maar Zeeland was haar welgezind.

 

Na zich gesetteld te hebben was ze, naast een baan in de Randstad, een periode actief lid van de dorpsraad van Noordgouwe-Schuddebeurs. Sinds anderhalf jaar is Monique werkzaam op Schouwen-Duiveland als secretarieel medewerkster in hospice Kaaskenshuis in Zierikzee en lid van de Stichting Vrienden Driekoningenkerk Noordgouwe.Maar toch wilde ze meer.

Ondernemer en gastvrouw, Monique Dalebout

Ze startte 5 jaar geleden met een creatieve avond, èèn keer per maand. Op deze avond werd er voornamelijk gehaakt en gebreid, dit bracht haar op het idee om wat garens neer te leggen, en dit resulteerde in de wolwinkel zoals het heden ten dage is.

Ze wil een gespecialiseerd assortiment aanbieden en heeft zelf de voorkeur voor garens die gemaakt worden met respect voor mens, dier en milieu. Ook streeft ze gezelligheid en ontspanning na.

 

Tal van soorten garens

 

Mo&More is inmiddels uitgegroeid tot een klein instituut. De meest uiteenlopende soorten breigarens zijn hier te koop. Als u wilt experimenteren met  brandnetel- of eucalyptusgaren? Dan is dit het juiste adres. U treft vele garens aan van traditioneel tot en met fair trade.

Op donderdagavond van 19:00 tot 21:30 uur en op vrijdagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur is het feest. Tijdens het zogenoemde breicafe is het een gezellige drukte. Onder de praktische lampen schuiven dames aan om met elkaar te gaan breien. ideeën worden uitgewisseld en over en weer worden adviezen gegeven. De toegang is voor iedereen vrij en u kunt zo aanschuiven. Van beginners tot gevorderden, iedereen is welkom. Dit is natuurlijk een ideale locatie om een nieuwe huisvlijt hobby te leren. Voor meer informatie hierover kijk een op haar website.

Lange gastvrije tafels

 

 

Ook organiseert Mo&More regelmatig heel leuke workshops. Binnenkort staan versiertrucs, Portugees breien, een basiscursus Tunisch haken, Brioche breien en meer op de agenda.

Mo&More is een verademend leuk bedrijf, helemaal in de trant van hetgeen bedoeld wordt met huisvlijt. Het geeft u de kans op een paar gezellige uurtjes en eventueel nieuwe mensen ontmoeten. Maar vooral, plezier hebben met u hobby of met elkaar.

Voor informatie stuur een mailtje naar Mo&More. info@mo-and-more.nl  

 

Ideeën op voorraad