In de loop der eeuwen zijn er heel wat Zeeuwse plaatsen verdwenen, waaronder zelfs een heuse stad. Dat was Reimerswaal, eens een van de voornaamste steden van Zeeland

In bijna alle gevallen was de ‘waterwolf’, de ‘erfvijand’ van de Zeeuwen, de schuldige. Immers, het deltagebied is vele malen door overstromingen geteisterd. Alleen al tussen 1134 en 1530 waren er meer dan 45 vloeden.

Bevrijdingsmuseum

Ondanks alle rampspoed richtte Zuid-Beveland zich steeds weer op. Het polderde en de Wilhelminapolder ontstond. Eilandjes werden ingelijfd en Wolphaartsdijk kwam vast te liggen aan het grotere eiland.

Goes ontwikkelde zich in de loop der eeuwen tot een van de grootste steden van Zeeland. De Zak van Beveland groeide uit tot een van de grootste fruitleveranciers van ons land.

De Zak van Beveland

 

 

 

 

 

 

 

 

Beroemd is het 3 ha. grote themapark Bevrijdingsmuseum Zeeland, dat het verhaal van Zeeland van het begin tot het einde van WO II vertelt.

Station Kwadendamme, deel van het stoomtrein traject

Oude dingen werden geconserveerd en nieuwe zaken ontwikkeld. De stoomtrein van Goes naar Borsele is een waar monument. Alles over de fruitteelt is te vinden in een knus museum in Kapelle en het verleden is te beleven in Goes.

Zuid-Beveland kunt u niet beter ontdekken dan in een van de vele musea die het eiland rijk is. Hieronder laten we u kennis maken met de zeven musea rijk is. We wensen u veel plezier tijdens uw ontdekkingstocht.

 

 

 

 

Historisch Museum de Bevelanden – Goes

Stoomtrein Goes – Borsele – Goes

Fruitteeltmuseum – Kapelle

Oorlogsmuseum Vitality – Kapelle

Bevrijdingsmuseum Zeeland – Nieuwdorp

Trekkermuseum – Nisse

Oosterscheldemuseum – Yerseke