Aan de Oudelandsedijk in Tholen staat een leuk wit boerderijtje, gebouwd aan het einde van de 18de eeuw. In de loop der jaren had de tand des tijds hier goed toegeslagen. Dat ging al snel veranderen toen de vader van Paula Czechowski, ruim 50 jaar geleden, Rotterdam achter zich liet en de grote stad voor een klein eilandje in Zeeland verruilde.

Nellie’s Private Dining

Getransformeerd in een Zeeuws meisje

Vanaf haar zesde jaar voelde zich hier thuis, maar aangezien ze nog op school zat in Rotterdam heeft ze die eerst afgemaakt en verhuisde naar Tholen toen ze 19 was. Na een paar kantoorbaantjes bleek al gauw dat ze daar niet voor in de wieg gelegd was en op haar 21ste begon voor haar het avontuur horeca. Haar eerste zaak was een klein discotheekje op het eiland Tholen. Ook was ze ruim tien jaar eigenaar van een eetcafé op het eiland Tholen wat ze verkocht heeft nadat hun zoon te kennen had gegeven dat hij er een hekel aan had dat er nooit ergens tijd voor was, een bekend verschijnsel bij horecaondernemers.

Verbouwen voor oma Nellie

Na tal van verbouwingswerkzaamheden aan de oude boerderij overleed haar vader en nadat haar moeder Nellie te kennen had gegeven bang te zijn alleen in dat grote huis, hebben Paula en haar man Said met goedkeuring van de familie van Paula het huis gekocht en verbouwd. Voor oma werd haar gedeelte van de woning ook gemoderniseerd.

Het bloed kruipt waar het niet kan gaan luidt het gezegde. Zoon Roman ging naar de hotelschool waarna hij na afronding van zijn opleiding in diverse mooie restaurants, waarbij zelfs een sterrenrestaurant, ruime culinaire ervaring opdeed.

Paula voor Nellie’s Private Dining – Foto PZC

Koken voor anderen

Intussen was er met nog drie andere stellen een kookclubje opgericht. Daar werd regelmatig voor elkaar gekookt waarbij ieder een bepaald gerecht moest verzorgen. Als leidraad voor haar recepten kwam opnieuw oma om het hoekje gluren. Haar oude kookboekjes en handgeschreven recepten bleken een bron van inspiratie. Maar alle gerechten waren restaurant waardig.

 

De oude recepten van oma

 

 

 

Bij Paula begon dat te kriebelen. Ook hier geldt dat het horecabloed kruipt waar het eigenlijk niet kan gaan. Ze begon te dromen over een eigen restaurant.

 

Stroomversnelling en plannen

De droom kwam sneller dichterbij dan Paula had gehoopt. Oma Nellie kwam na 25 jaar, op 92 jarige leeftijd in haar woning te overlijden. Een belangrijk deel van de historische boerderij kwam hierdoor leeg te staan. Na uitgebreid overleg met man en zoon werd de knoop doorgehakt. Het deel van de boerderij dat leeg stond zou worden opgebouwd tot restaurant. Maar het zou geen ‘gewoon restaurant’ moeten worden.

In de Randstad zijn er al tal van ‘keukentafel’ restaurants aanwezig. Restaurants waar voor een klein publiek diners worden bereid en waarbij de gasten aanwezig zijn in de keuken. Een dergelijk concept bestond op Tholen nog niet.

De strakke, moderne en hygiënische keuken waar iedereen welkom is

Vergunning

In april 2019 werden de plannen volledig uitgewerkt en de ideeën met betrekking tot keuken en inrichting op papier gezet. Er werd gesproken met de buren betreffende eventuele parkeer overlast. Geen probleem! Dan naar de gemeente om de nodige vergunningen aan te vragen. Ook van de zijde van de overheid werd het idee warm ontvangen. Paula kon beginnen haar droom te realiseren.

Aan het werk

Men kon aan de slag. Nellie’s vroegere woning moest worden aangepast. Leidingen en afvoeren moesten worden aangelegd. Vloeren aangepast, op advies van Roman, een professionele keuken gebouwd en ingericht, meubilair aankopen, schilderen en decoratie aangeschaft, alles in een harmonische stijl, net als het servies en bestek. En bij alles rekening houdende met de uiteindelijke filosofie, kleinschalig en gezellig.

Roman in zijn element

Opening

In december 2019 was het zover. Met trots kon Paula haar nieuwe bedrijf – Nellie’s Private Dining – tonen. Een strakke designkeuken die wonderlijk goed past bij het romantische Lodewijk XIV interieur. Prachtige lusters zorgen voor een intieme sfeerverlichting en op veel plaatsen komt de huisstijl – roze rozen – terug. Een geweldig resultaat.

Dineren in de stijlvolle huiskamer

 

 

 

 

 

 

 

De eerste gasten waren het daar met elkaar volledig over eens. Drie tafels met elk vier stoelen waren ver voor de opening al gereserveerd. De 12 gasten vermaakten zich uitstekend in een gezellige sfeer. Ze genoten van het eten en van elkaar. Ze raakten met elkaar in gesprek en kwamen gluren in de keuken. Tegen sluitingstijd ging Paula’s diepste wens in vervulling. Niemand zat nog op zijn of haar oorspronkelijke stoel. De gasten waren met elkaar in gesprek geraakt en genoten na van een nagerecht en een goed glas wijn. Inderdaad, een uniek concept.

Keuken en kaart

Bereid waar u bijstaat, leuk en leerzaam

Samen met Roman staat Paula in voor een kaart die voornamelijk bestaat uit bij voorkeur gerechten, samengesteld uit streekproducten. De kip komt van een scharrelboerderij in West Brabant, waar de eieren nog echte scharreleieren zijn. Vlees komt van een slagerij in Goes, waar handwerk nog handwerk is. De vis komt recht uit zee en de groenten vers van het land.

Met deze ingrediënten wordt een zes-gangenmenu samengesteld waarbij de gasten zelf hun voorkeuren aan kunnen geven.

Alle gerechten worden, onder het (goed)keurend oog van de gasten, hetzij door Paula dan wel door Roman, bereid. Terwijl de een zich over de het fornuis ontfermd laat de ander zien een uitstekend gastvrouw/heer te kunnen zijn, met de juiste kennis van producten en een goede neus voor uitgelezen wijnen.

Het doel van Paula is haar gasten een ‘warm bad gevoel’ te geven.

Een klein, maar verfijnd wijnassortiment

Uitnodigend

In dit kleine huiskamerrestaurant met een maximale bezetting van 12 couverts zult u zich al snel thuis voelen. Het menu kan variëren van vier tot zes gangen met bijzonder smaakvolle gerechten. De hoofdingrediënten waren elke maand opnieuw uitgedacht.

Nellie’s Private Dining heeft geen reguliere openingstijden. U dient vooraf te reserveren. Daarbij zal u worden gevraagd hoeveel gangen u wenst. Uiteraard zal worden geïnformeerd naar speciale wensen en wordt rekening gehouden met een eventueel dieet of allergieën.

Uit eten in Tholen bij Nellie’s Private Dining is een avontuur en een belevenis en meer dan het aanraden waard.

 

Reserveren kan via nelliesprivatedining@kpnmail.nl

Het restaurant ligt aan de Oudelandsedijk 6 – 4691 RT Tholen – 06-34379436

U kunt op de hoogte blijven  van de meest recente ontwikkelingen via haar facebook pagina.