Voor het imago en de marketing van Zeeland wordt erfgoed steeds belangrijker. Erfgoed is niet saai of ‘iets van vroeger’. Het heeft juist alles in zich om gasten en inwoners een unieke en waardevolle beleving te bezorgen. Daarom worden in opdracht van de Provincie Zeeland de Zeeuwse Erfgoedlijnen ontwikkeld.

De Zeeuwse Erfgoedlijnen brengen ordening aan in de vele verhalen die de vele afzenders op dit moment over Zeeland presenteren. Ze helpen om focus en samenhang aan te brengen en zo het Zeeuwse verleden beter te begrijpen. Tegelijkertijd geven ze handvatten voor het vermarkten van het erfgoed. Door het erfgoed gezamenlijk te presenteren, wordt het voor gasten en inwoners gemakkelijker om het te ontdekken en ervan te genieten.

Klederdracht, onmiskenbaar Zeeuws

Klederdracht, onmiskenbaar Zeeuws

De Zeeuwse Erfgoedlijnen appelleren aan de kracht van Zeeland en zijn straks direct bruikbaar voor het aanbod in toerisme en marketing, doordat ze tot op lokaal niveau in te vullen zijn met concrete verhalen, producten en arrangementen.

Het samenwerkingsverband Zeeuwse Ankers (Provincie Zeeland, Het Zeeuwse Landschap, Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, VVV Zeeland, Zeeuws Archief, Zeeuws Museum, ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland), nodigt u uit om actief mee te werken aan de totstandkoming van de Zeeuwse Erfgoedlijnen.

De locaties
U bent van harte uitgenodigd om één van deze startbijeenkomsten bij te wonen:

22 november 2018 : Middelburg – Zeeuws Museum

23 november 2018 : Goes – Slot Oostende

26 november 2018 : Axel – Museum Het Warenhuis 

27 november 2018 : Ouwerkerk – Watersnoodmuseum

 

Het programma

14.30 uur:  Inloop
15.00 uur:  Introductie
Erik van den Dobbelsteen, directeur VVV Zeeland
15.20 uur:  Over verhalen, lijnen en voorbeelden
Marc Kocken, sectorhoofd Erfgoed & Publiek SCEZ
15.50 uur:  Zeeuws erfgoed in vogelvlucht
Jeanine Dekker, adviseur SCEZ
16.20 uur:  Interactieve workshop (houd uw smartphone bij de hand!)
17.00 uur:  Planning en vervolgafspraken
17.10 uur:  Afsluiting en netwerkborrel

 

 

Meld u nu hier aan