Zeeland heeft een lange historie. Niet alleen op geschiedkundig gebied, maar ook op het terrein van cultuur en volksvlijt. We zien dat vooral het laatste in snel tempo aan het verdwijnen is.

Er zijn een aantal verenigingen die zich bezig houden met het behoud en onderhoud van traditionele klederdrachten. Maar is dat voldoende? Soms kom je mooie stukken tegen in een kringloop of een antiekwinkel. Maar vaker nog verdwijnen oud kledingstukken in de ‘Zak van Max’. Zalig-Zeeland wil iets aan dit verlies doen.\

 

Heeft u nog ergens (delen van) originele klederdrachten? Kent u iemand die stukken in bezit heeft en deze op gaat ruimen? Beschadigd, vuil of die hersteld moeten worden? Het maakt niet uit uit welk deel van Zeeland ze afkomstig zijn. Laat het ons weten via ons contacformulier.

 

 

 

 

Zalig-Zeeland werkt op non commerciele basis. Uw donaties worden niet verkocht, maar helemaal opgeknapt of gerestaureerd. Ons uiteindelijke doel is te komen tot de meest complete verzameling van Zeeuwse drachten die via exposities aan ons eigen publiek aangeboden zal worden.

 

Helpt u mee en steunt u ons initiatief? Zegt het voort, zegt het voort!!!