We worden, via de TV en andere media, plat gebombardeerd met vragen “éénmalig” een bedrag van “slechts” drie euro over te maken voor een goed doel.

De vraag wordt zo vaak aan ons voorgelegd dat veel mensen er murw door zijn geslagen. Men ziet het niet meer of reageert er niet meer op.

Kleine winkels

Toch zijn er genoeg goede doelen waar we rechtstreeks mensen in moeilijke omstandigheden mee kunnen steunen. En het leuke is, daar hoef je niets extra voor te doen.

Oma's snoepwinkeltje in Veere

Oma’s snoepwinkeltje in Veere

De kleine boeken- soevenier- en sigarenwinkel.

De kleine boeken- souvenir- en sigarenwinkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In bijna elk dorp in onze provincie is wel een klein authentiek winkeltje, een bakker, slager, bazaartje, tijdschriften- annex tabaksshop aanwezig. Hardwerkende mensen die er voor ons altijd zijn en vaak tegen de verdrukking en beter weten in, lange uren maken en hun plaats in de gemeenschap blijven verdedigen. Die weten wat er in het dorp leeft en altijd tijd hebben voor een praatje.

Steun

Wij willen u hierbij dan ook van harte oproepen vaker bij deze kleine lokale winkeltjes binnen te stappen om die ondernemers te laten weten dat ze bijzonder op prijs worden gesteld.

Zorg dat het sociale en maatschappelijke hart uit onze dorpskernen niet verdwijnt!